19-годишните Станислав Иванов от Поморие и Димитър Кандилов спасиха давеща се жена

Две момчета на 19-години спасиха  жена, която е опитала да се самоубие. Това са Станислав Иванов от Поморие, студент в Морското училище, специалност „Национална сигурност“ и  Димитър Кандилов от Бургас, студент в Икономическия университет

За самоотвержената постъпка на Димитър Кандилов и Станислав Иванов разказва д-р Искра Величкова от Спешния център в морската столица в социалните мрежи. От разказа ѝ става ясно, че младежите са били на крайбрежната алея във Варна, когато видели как възрастна жена върви към втора буна е се хвърля в морето.

„Хукват след нея, скачат в морето, изваждат я полужива….Не знам дали си представяте колко студено, бурно и страшно е морето в полунощ през октомври…Другото е ясно: 112- Спешна помощ- Полиция- Кардио-пулмонална ресусцитация в пълен обем… закарахме я жива в болницата. Знам имената на двамата- Димитър Кандилов и Станислав Иванов и ще направя всичко възможно колкото може повече хора да разберат, че те са герои!! Щом имаме още такива синове значи има надежда!“, пише във фейсбук д-р Величкова.

По-късно става ясно, че жената е на 56 години, пристигнала е с влак от София в петък, в чантата си имала прокурорска призовка.

1 коментар

  1. Има съществена разлика между давещ се човек, и човек който иска да сложи край на живота си!
    Иначе, младите ако полагаха такива благородни действия и по време на избори, то надали жената щеше да иска да сложи край на “пракрасния” си живот!
    Медиите, ще продължите ли с причините, или ще се вторачите в последствията?