2 май ще бъде неучебен за учениците в Поморие и други общини в страната

Кметове в страната подписаха заповеди за обявяване на 2 май за неучебен за учениците. Така почивните дни в училищата ще са от 1 до 6 май, включително. Решението им е съгласно чл. 105, ал. 3, от Закона за предучилищното и училищното образование, според който кметовете на общини могат да обявяват до три календарни дни за неучебни в рамките на една учебна година за училища на територията на общината.

Вчера кметът Иван Алексиев издаде заповед, с която обяви 02.05.2024 г. /четвъртък/ за неучебен ден във всички училища на територията на община Поморие. Няма да има нужда да бъдат извинявани и отсъствията на децата в  предучилищните групи в детските градини.

Кметът на Бургас  Димитър Николов  също обяви 2 май за неучебен и пожелава в аванс на всички светли Великденски празници.

За почивен ден настояваха и родители, и ученици, тъй като 1 май е официален почивен ден, а от 3-ти нататък децата не са на училище заради Великден и Гергьовден.

Сред общините, които обявиха деня за почивен освен Поморие и Бургас са: София,  Асеновград, Пловдив, Благоевград, Ловеч, Първомай,  Русе, Самоков, Стара Загора , Плевен, Карнобат, Хасково и др.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *