35-годишен турист си наби в корема арматурно желязо

Дежурният екип на противошокова зала в МБАЛ-Бургас изпадна шок тази нощ при гледката на пациент, докаран с линейка от Слънчев бряг. 35-годишният ирландски турист Мари-Пол Кристофър приличал по-скоро на подготвено за печене на чеверме – с набито в корема арматурно желязо, съобщи Кросс.
Инцидентът е станал около 01,30 ч. снощи при разходка из алеите в Слънчев бряг. Мари-Пол Кристофър и родителите му били отседнали във вила „Калина Обзор” край Свети Влас, но дошли да разгледат прославения курорт. Не е ясно какво количество алкохол изпил младият ирландец, но според показанията на родителите той е решил да се покатери на висока ограда, за да им докаже, че е в кондиция. Скочил от 3 метра височина в тъмното, надявайки се че долу има трева. Така се набол върху арматурата на подготвена за циментиране площадка. Наложило се е Спешната помощ от Слънчев бряг да вика пожарникари, за да срежат арматурното желязо и с около 40 см стърчащ шиш да го качат в линейката.
„Имаше опасност, ако извадим железния прът още на място, да предизвика още по-голям кръвоизлив и така със сигурно щеше да умре, докато стигнем до Бургас”, казаха лекари от спешната смяна в Слънчев бряг.
Благодарние на изключителния професионализъм на лекарите от Втора хирургия в МБАЛ-Бургас арматурното желязо е извадено от тялото на чуждия турист и му е извършена животоспасяваща операция.
За щастие шишът е преминал много близо до черния дроб, но не го е засегнал. Лекарите дават надежда, че Мари-Пол ще оживее и ще се възстанови.