70 години от гибелта на партизани и ятаци от отряд “Народен юмрук”

На 1 юни 2014 г. признателни поморийци взеха участие в честването на 70-годишнината от гибелта на партизани и ятаци от отряд “Народен юмрук”. Стотици граждани от всички общини на Бургаска област се поклониха пред лобните места на падналите за свободата на България.

Изнесени бяха концерти от самодейни състави пред мемориала край село Топчийско. Сред отдаващите признателност бяха народните представители Атанас Зафиров, Пенко Атанасов и Христо Монов, областният управител Павел Маринов и двама живи партизани от отряда. Тържествата завършиха в късния следобед с предоставяне на курбан чорба в памет на загиналите български патриоти.

top

29 Отзиви

  1. Българите паднали за свобода не бива и не може да се делят между сегашните политически партии. Веруюто на патриотите загинали за България не е стока за продажба или размяна между същите.
    Срам, голям срам е НЕПРИСЪСТВИЕТО на членове на Славянското дружество/иначе парадиращо със своята привързаност към братята руснаци и украинци/. В тази редица са и псевдодемократите бягащи след победителите, които могат само да съжаляват, че не са отдали почит на загиналите партизани и ятаци от поморийско.
    Докога ще се разделяме в община Поморие на свои/разбирай гербаджии-които отсъстваха от поклонението/ и обикновените поморийци отдали своето признание през паметта на героите, загинали за свободата на нашата Родина!

    • Какви загинали за свобода преди 70 години бе овцо загубена! Сам не знаеш що бращолевиш, че и си вярваш така, като не повярваха и родителите ти.

  2. до Петър

    Г-не, Вие отдадохте ли почит на загиналите партизани и ятаци от поморийско или повече Ви харесва ролята на съдник?! Хайде, да не Ви припомням какво пише в Библията за съдниците!!!

  3. Да, аз бях там за разлика от такива като Вас, които коментират неща извън техните възможности. Още по малко да са част от поморийци присъстващи на поклонението. Жалко да подобни словоблудства!

    • до Петър

      Това, че сте присъствали, не Ви дава правото да ЗЛОБЕЕТЕ И ДА ОБИЖДАТЕ!!!
      МОЖЕ БИ ИЗБИВАТЕ КОМПЛЕКСИ чрез Вашите словоблудства!!!

  4. Имате проблеми с вашата лабилност и извеждане на логични изводи относно проведеното мероприятие. Но това вече си е ваш проблем за който искрено съжалявам, че не съм психолог-терапевт. Пред фактите и боговете мълчат, а вашето отношение е точно преведено като резултат-злоба и завист.
    Мъник сте, след като коментирате неща извън вашия живот в блатото на привидното спокойствие.

    • до Петър

      ПРЕКАЛЕНО ОБЪРКАНИ МИСЛИ, ЗА ДА СИ НАРЕД С ПСИХИКАТА!!!

      • Лиляна

        Убий простака с мълчание-Българска народна поговорка!

  5. Сега,като са на власт БСП да си стегнат редиците и оправят здравеопазването,училищният закон,тока и работните заплати.Не само да ходим на избори и пак същата работа.

  6. Лиляна

    Бягай на лекар още днес. Защото не си в час. Видно от написаното си в будна кома. Което те освобождава от отговорност.

  7. Лиляна

    Анонимните писачи – плювачи винаги са били негодници с лошо детство и бая тупаник от родителите си.
    Сега избиват комплекси като коментират коментари или седят на три възглавници, но карат джип. И какво от това, пак остават такива каквито Господ ги е създал с два чипа за ядене и сране.

    • Чудесен автопортрет си е направила Лиляна!!!

      • Лиляна

        Нямам думи и не желая да легитимирам в пространството подобни недоразумения, жертви на дефектни презервативи. Колкото до "" автопортретите"" е повече от ясно на кой мязат, така че не ги прехвърляй от болната ти глава на здравата. И повече недей да мърсиш интернет пространството със зелени от злоба купешки думи. Къш!!

        • ХА-ХА!
          ОТКАЧАЛКАТА ЛИЛЯНА РАЗДАВА " ПРАВОСЪДИЕ"!!!
          ЗАПАЗИ СИ МЯСТО В НЯКОЙ ПСИХОДИСПАНСЕР!!!

          • Лиляна

            Ние такива овце лекуваме в нашия психо диспансер. Така, че е желателно да ни посетиш в Бургас-адреса го знаеш от предишните ти посещения при нас.

  8. до Лиляна

    Ясно, ясно, кой пише по сайтовете на р. "Милена" – една луда, ЛИЛЯНА -с постоянен адрес в Бургаския психодипансер!!!

    • Лиляна

      Браво позна! Връщай се при нас, че ти е скучно без тебе, така хубава прекарвахме цели шест месеца!

      • до Лиляна

        Това не е моят адрес, а твоят, защото ти си там постоянен пациент! Можеш да отправяш покани на себебодните си откачалки, НО НЕ И НА МЕН!!!

        • Лиляна

          Не вярвах, че може да има толкова много овце в интернета че и овчар начело. Пак си сбъркал граматиката, поне имаш ли трети клас два пъти повторяем? То, за овцете и това е много!

          • до Лиляна

            ПО ТЪПА ОВЦА ОТ ТЕБЕ НЯМА !!! ИЗЧЕЗВАЙ, НЕ НИ ЗАВИРАЙ ПРОСТОТИЯТА СИ, ЧЕ ЧАК ВОНИШ………!!!

  9. А сега де,

    За овцете има решение, теглиш им ножа особено ако е дърт овен за курбан чорба.

  10. Де факто и де юре

    ….
    Това не е моят адрес, а твоят, защото ти си там постоянен пациент! Можеш да отправяш покани на себебодните си откачалки, НО НЕ И НА МЕН!!!…..

    Последен отговор към кланицата:
    С ОВЦЕ ОТ ПОДОБЕН РОД НЕ РАЗГОВАРЯМЕ, НЪЛ ТЪЙ ПЕТЪРЧО.ХОДИ ПРИПКАЙ ПРИ СЪБРАТЯТА СИ!

    • До " де факто и де юре"

      НЯМА КАК ДА СКРИЕШ ЛУДОСТТА СИ, СЛЕД КАТО СЕ ЗАНИМАВАШ С ПОДОБНИ ПИСАНИЯ!!!
      ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ!!!

  11. Не мога да коментирам овце, още повече от поморийските стада. Селянин да стане гражданин е все едно овца да стане лебед.

    • До " де факто и де юре"

      Убий простака с мълчание – българска народна поговорка!

      • Петърчо, АМА ТИ СИ ГОЛЯМА РАБОТА ДА ЗНАЕШ! КЕФИМ СЕ ТВОИТЕ ПРОСТОТИИ И ЗАВИСТТА, КОЯТО БЛИКА ОТ УСТАТА ТИ. ТВОИТЕ КРИТИКИ СА БЕЗПЛОДНИ!
        Взе ли си тази сутрин хапчетата, а ярмата как само ти се услади, МЕЕ,ЕЕЕЕЕЕЕЕ!

        • ********************

          УБИЙ ПРОСТАКА С БЕЗРАЗЛИЧИЕ!!!,

          • Петърчо, като плюеш не си ли бършеш устата, ами само хапваш тревичка? То от такива говеда сме на това дередже-вместо да предлагат решения,, те плюят/ако не пасат трева в момента/.