Вие сте тук: Начало » Избори 2013 » Коалиция за България ще ползва опита на Австрия за овладяване на младежката безработица
    Коалиция за България ще ползва опита на Австрия за овладяване на младежката безработица

    Коалиция за България ще ползва опита на Австрия за овладяване на младежката безработица

    Подкрепа за увеличаване на външните инвестиции и подобряване имиджа на България в Европа, гарантира държавният секретар на австрийското финансово министерство 

     

    България ще приложи австрийският опит за овладяване и намаляване на  младежката безработица, както и за изграждане на подкрепени от държавата професионални образователни центрове с високотехнологично оборудване за квалификация на кадри. За това се договориха на работна закуска тази сутрин в Бургас водачът на листата на Коалиция за България за ІІ-ри МИР  инж. Димчо Михалевски и държавният секретар на Федералното министерство на финансите на Австрия Андеас Шидер в присъствието на посланика на Австрия в България н. пр. Герхард Райвигер. В разговорите участваха и кандидат-депутатите от КБ Христо Монов, Атанас Зафиров и Мартин Павлов. БСП има конкретна програма за реализиране на младите хора, чрез гарантирано първо работно място, която се финансира с европейски средства, заяви водачът на червената листа.

    Като членове на едно и също политическо семейство – Партията на европейските социалисти, Михалевски и Шидер се договориха за активно взаимодействие в реализацията на конкретни и практически насочени инициативи за привличане на инвестиции в България, създаване на работни места и ръст на доходите на хората.  Участниците в работната закуска предложиха практически насочен и тесен контакт с австрийски инвеститори,  на базата на реални инвестиционни намерения за строеж на нови предприятия в България.

    Коментирана бе и полезната инициатива за изпращане на австрийски пенсионери на почивка в Бургаска област.  Договорено бе увеличение на туристите от Австрия, което ще доведе до ръст на туристите в южното Черноморие и увеличаване на приходите за българския бизнес.

    На срещата днес бе коментирана и спешната необходимост от подобряване имиджа на България в чужбина след последните скандални разкрития, поставящи под съмнение правовия ред и ефективността на съдебната система.

    Г-н Шидер е на посещение в Бургас  за участие в пролетната среща на пенсионерите социалдемократи от Австрия.

    Горе