Европейска нощ на музеите в Поморие

pokana_muzej 2 (Small)-1

Исторически музей Поморие за първи път ще се включи в мащабната инициатива Европейска нощ на музеите. Събитието е начин да се подчертае не само научната, но и развлекателната страна на музеите. Инициативата ще се проведе на 17 май /събота/, от 16:00 часа, по случай  Международния ден на музеите, който е на 18 май.

В проявата всяка година се включват над 4 000 музея в 40 европейски държави. Идеята за Европейска нощ на музеите идва от отбелязването на Международния ден на музеите и превръща честванията в истински международен фестивал, който продължава ден и нощ, като подчертава важната роля на културните институции за развитието на обществото.

Заповядайте! Вход свободен.

 

Програма:

16:00 часа – „Познавам ли моята България” – състезателна игра, в която ще премерят сили и знания учениците от СОУ „Иван Вазов”, гр. Поморие, ОУ „Христо Ботев”, гр. Поморие, ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, гр. Каблешково и ОУ „Христо Ботев”, с. Бата

Място на провеждане – Исторически музей Поморие

17:00 часа – Концерт на Клуб по спортни танци „Поморие”, с ръководител Никола Абрашев

Място на провеждане – Исторически музей Поморие

pokana_muzej (Small)18:00 часа – Уникалното съкровище на Анхиало „Златните накити на Лесескепра” – гостуваща изложба на РИМ – Бургас

Място на провеждане – Исторически музей Поморие

19:00 часа – Филмов маратон „Поморие през кинообектива на XX в.”

Място на провеждане – Музей на солта

19:30 – „Оттук-оттам” – спектакъл на театър „Трио” – Бургас, с участието на Ивайло Енев и Александра Илиева

Място на провеждане – Исторически музей Поморие

За гостите на Историческия музей, които искат да гледат филмовия маратон в Музея на солта, ще има осигурен транспорт.

1 коментар

  1. Анонимен

    Приветствам тази инициатива!Най-сетне и Поморие да отбележи тази европейска нощ на музеите!Дано само не е за пръв и последен път!