Вие сте тук: Начало » Toп новини » Международен семинар по японски бойни изкуства в Поморие

    Международен семинар по японски бойни изкуства в Поморие

    За трета поредна година Поморие стана домакин на Международния семинар по традиционно джу – джицу и Международната будо гала по традиционни бойни изкуства, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.
    Специално за събитието в града пристигнаха съветникът и заместник-ръководител на мисията на Посолството на Япония – Сусуму Уеда, президентът на Световната джу-джицу и кобудо организация шике Джакомо Спартако Бертолети и членовете на международната техническа комисия на световната организация- шихан Стафано Драги, шихан Александър Брюзгин; шихан Камен Радев и шихан Мирко ди Стефано. Преди демонстрациите те проведоха среща с кмета на Община Поморие Иван Алексиев, председателя на Общинския съвет д-р Милена Енева и зам.-кмета Илия Джингов. Гостите изразиха благодарност, че отново имат възможност да демонстрират своите умения и да представят японските традиции в бойните изкуства в Поморие.
    След срещата, в градинката пред храм „Свето Рождество Богородично“, по традиция бяха засадени сакури /японски вишни/ в знак на приятелство и добри отношения. „Ще бъда щастлив, ако мимолетната красота на цъфналите вишни пред храма доставя радост и наслада на жителите на Поморие и се превърне в символ на приятелството на Япония с България и Поморие.“ – каза Сусуму Уеда.
    „За трета поредна година пренасяме японската култура в Поморие. Връзките между двата ни народа укрепват благодарение на такива събития. Бойните изкуства създават приятелства. Пожелавам здраве и успехи на всички“ – обърна се кметът Иван Алексиев към гостите.
    В препълнената зала на Читалище „Просвета 1888“ публиката се наслади на демонстрации по джу-джицу, карате киокушин, карате шотокан, айкидо, джудо и самбо, представени от най-добрите клубове в страната. Шихан Камен Радев запозна гостите с историята на японските бойни изкуства и с много интересни факти около тяхното развитие в България. По традиция демонстрациите откри Айкидо клуб „Поморие“ .
    Изпълнението на „последния самурай“ – шике Джакомо Спартако Бертолети и шиханите, с което завършиха демонстрациите, отново предизвика бурни аплодисменти и емоции в залата.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Горе