News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
Питане от постоянната комисия по образование, култура и вероизповедание 
29.07.2009 14:54:34
Снимката в цял размер... Click to enlarge?

Питането е представено от Стефка Ангелова:

С Решение на Общински съвет №523/12.09.2009 г. и във връзка с това, че в посочения 30-дневен срок ОбС-Поморие не  е получил отговор по програма Urbah, искаме да знаем постъпил ли е такъв в общинска администрация и ако е постъпил – кога ще бъде предоставен на Общинския съвет, за да може общинските съветници на извънредно заседание да вземат решение, относно начина на изграждане и финансиране на детските градини на територията на община Поморие? 

Отговор на кмета на община Поморие инж. Петър Златанов:

Уважаема г-жо Ангелова,уважаеми дами и господа общински съветници, уважаеми гости на сесията, по отношениена това  дали сме получили писмото от Urbah, получихме го. В него се казва, че за сметка на единия обект, изгражда ОДЗ „Детелина” и ЦДГ „Детелина” 2. Прието е и е налично в общинската администрация.

От гледна точка на това което давате като факт, че тази подписка, която носи в себе си безпокойството за състоянието на детските градини и начина на приемане на децата, както и тяхното пребиваване в детските градини, мога да кажа следното.Към дата, близка на вашето писмо,което сте входирали в администрацията, аз помолих всяка една детска градина, детска ясла и подобно здравно заведение да даде информация за всяка група и колко деца  я посещават. Действително има групи, които са с брой на посещенията по-голям от планирания,но в никакъв случай това не е двоен.Има групи, които са с брой на посещенията по-малко от планирания. Жалкото е другото, че тези детски заведения стоят в различни населени места и ние не можем планомерно да прехвърляме дете от едно място на друго, където има надвишение на бройката.Аз много се радвам, че днес, в дневния ред предстои да разгледаме в една от точките предложение на група съветници за прием на деца  в детските градини… Работещите родители ще дадат таксата за своето дете, когато то пребивава в детската градина. Коментарът ще го направим като дойде редът на разглеждане на тази точка

По отношение на Urbah, датата е 6 юли 2009, един ден е просрочката, ще го видите писмото, ще ви дам копие. Но това което бих искал да кажа е, че заедно с това продължава и е пред завършване работният проект за ситуирането на детска градина за две групи, като проектите превиждат сградният фонд да бъде така изграден ,че при необходимост да се надстрои още един етаж, което се разрешава за този тип заведения.   Това детско заведение трябва да се изгради на мястото на кафе-сладкарницата до бившето училище на кв.Север…  Вариантът е да направим нещо чисто ново, което да може да поеме част от тези деца, за да можем да спазваме едни по-добри условия на труд, както и на почивка на децата в тези детски градини, които ще ремонтираме  и да направим всички тези преустройства.

По отношение на това колко средства са необходими за доизграждането и дообзавеждането  на читалище „Просвета”, сумата е малко над 2 милиона и половина.Планираните средства в размер на един милион и половина, разбира се са по-малко, но те дават възможност читалището да може да заработи в една достатъчно добра степен, за да може да откликне на духовната необходимост на населението в Поморие.С това искам да завърша, а копие ще бъде предоставено на комисията по образование.

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.