News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
Пътуващ семинар за обмяна на опит на хората с увреждания от Поморие  (още ...)
19.10.2009 21:28:06

На 14, 15 и 16 октомври 2009 г., Основната организация на хората с увреждания „Елпида” гр. Поморие организира пътуващ семинар за обмяна на опит с организациите на хората със специфични потребности от Чирпан, Велинград и  Пещера по въпросите на организационната и клубна дейност. В семинара участваха 50 членове на Основната организация на хората с увреждане. Посетени бяха Общински клуб на хората с увреждания в гр. Чирпан и Клуб „Зорница” в  гр. Велинград, Къща – музей „Пейо Яворов”, Художествената галерия „ Никола Манев”, Манастир „Св. Атанасий”, Езерото „Клептуза”, Исторически музей Велинград – Вела Пеева, Исторически музей Батак и Църквата – костница „Св. Неделя”.

В Поморие отбелязаха деня на белия бастун  (още ...)
15.10.2009 12:06:05

Териториалната съюзна организация на слепите -Поморие избра  днешния ден- 15 октомври за провеждане на своето общо-отчетно събрание , за  да отбележат всички заедно празника на хората с увредено зрение. В началото на събранито те бяха почетени от  кмета на община Поморие инж.Петър Златнов, който  поздрави всички съюзни членове на организацията на слепите в Поморие декларирайки отново,  че общинската администрация всячески ще продължи да подпомага дейността на организацията  и ще способства за нейното по-нататъшно развитие по отношение на социалната интерация на хората със зрителни увреждания в обществото.

Безплатни акушеро-гинекологични прегледи  (още ...)
17.08.2009 18:06:39

Медицински център „Рола” и Община Поморие организират  безплатни акушеро-гинекологични прегледи, съгласно Европейска програма:"Здравната стратегия за лица в неравностойно положение, принадлежащи към етническите малцинства", финансирана от Министерството на здравеопазването.

Медицинските прегледи са насочени към жени, социално слаби, неосигурени и от етнически малцинства. Прегледите се извършват в Мобилен кабинет, стациониран на площада на авгогарата в квартал "Св.Георги" пред хотел "Фиеста".Работно време 9.30 - 11.30 ; 16.30 - 18.30 , без почивен ден. Гинекологични прегледи могат да се извършват на здравоноосигурени жени срещу направление от личния лекар - талон номер 3, както и свободен прием.

Как общинските съветници отложиха разглеждането на Правилник за прием на деца в детските градини на територията на Община Поморие  (още ...)
15.08.2009 13:51:35

Дебати, относно  разглеждането на Правилника за прием на деца в детските градини на територията на Община Поморие на последното заседание на Общински съвет Поморие, провено на 28.07.2009 г.: 
Стефка Ангелова: Не съм съгласна с мнението на г-жа Япаджиева, че 
Комисията по образование, култура и вероизповедания хаотично работи, защото този въпрос многократно се поставяше. Разговаряла съм с Милена Иванова, имаме становище за този правилник,знаем как са го приели в Бургас, съответно и в Несебър таксите как са ги направили, така че не виждам защо комисията по законност не го е разгледала и не се съобразила, а не комисията по образование, че работи хаотично. С това не съм съгласна. Предложението на постоянната Комисия по образование, култура и вероизповедания относно приемане на правилник за прием на деца в Целодневните детски градини и обединените детски заведения на територията на община Поморие.

Уважаеми колеги,

В последните месеци проблемът с приема на деца в общинските детски градини изостри общественото настроение.Затова считаме за целесъобразно да предложим на вашето внимание проект на „Правилник за прием на деца в целодневните детски градини и обединени детски заведения на територията на община Поморие”.Този правилник има за цел да уеднакви реда и начина на подаване на заявления /молби/ и приемането на деца в общинските детски заведения. С тях ще се улесни и регламентира работата на директорите, свързана с приема и изписването на децата от детските градини.

Изменение на Наредба 11 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Поморие  (още ...)
15.08.2009 13:37:47

На последното заседание на ОбС-Поморие, което се проведе на 28.07.2009 г., предложение от името на постоянната комисия по образование, култура и вероизповедание, относно изменение на Наредба 11 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Поморие, направи Стефка Ангелова:

Уважаеми г-н председател, уважаеми г-н зам.председател, уважаеми г-н Златанов, уважаеми колеги,  

Преди да ви прочета предложението на постоянната комисия по образование, култура и вероизповедание, искам за ви кажа, че това предложение може би трябваше да бъде от голяма част от общинските съветници, защото в продължение на две години и четири месеца, откакто е изменен чл.22 от Наредба 11, почти всяко заседание от различните комисии завършваше с въпроса „Кога ще въведем отново таксите в детските градини?”. Защото издръжката струва много пари и товари общината.

Раздаване на хуманитарни помощи в община Поморие  (още ...)
11.08.2009 11:31:08

Български  Червен  Кръст  ще  предостави пакети с хранителни продукти за социално слаби лица по изработени списъци. Пакетите включват: брашно -3 кг., захар – 3 кг.,  ориз – 3 кг. и  макарони -3.200 кг. Раздаването  на продуктите ще се състои по график.
За правоимащите  от градската част на Поморие и квартал “Свобода” раздаването ще става във физкултурния салон на училище “Иван Вазов”: на 18 август от 14.00  до 17.00 часа;  на 19 август от 10.00  до 17.00 часа; на 20 август от 10.00  до 17.00 часа и на  28 август от 10.00  до 17.00 часа.

За правоимащите  от кв. “Св.Георги” на 26 август от 14.00 часа в Клуба на пенсионера.

За правоимащите  от  квартал “Север” -  на 27 август  от 9.00 до 17.00 часа  в ремонтираното училище в квартала, /където се гласува/.

Бягането по брега сваля килограми  (още ...)
10.08.2009 10:47:24

Ако живеете в близост до морето или прекарвате отпуската си на море, имате идеалната възможност да се пораздвижите, и то по най-различни начини. Който не умее да плува, може да бяга по плажа. А с някой и друг излишен килограм може да се разделите и чрез ходене. Специалистите препоръчват заниманията със спорт на плажа да се провеждат сутрин, защото тогава въздухът е най-чист, а времето още не е станало горещо. Разбира се, ако ви е по-удобно, можете да отидете на морския бряг и привечер, когато слънцето вече е паднало ниско. Дали ще тичате, или ще ходите, зависи от физическата ви форма, но за предпочитане е да се движите по мокрия пясък. Тези, които се чувстват по-тренирани, могат да бягат и боси, но през първите дни е за предпочитане краката да са обути.

Питане от постоянната комисия по образование, култура и вероизповедание  (още ...)
29.07.2009 14:54:34

Питането е представено от Стефка Ангелова:

С Решение на Общински съвет №523/12.09.2009 г. и във връзка с това, че в посочения 30-дневен срок ОбС-Поморие не  е получил отговор по програма Urbah, искаме да знаем постъпил ли е такъв в общинска администрация и ако е постъпил – кога ще бъде предоставен на Общинския съвет, за да може общинските съветници на извънредно заседание да вземат решение, относно начина на изграждане и финансиране на детските градини на територията на община Поморие? 

Отговор на кмета на община Поморие инж. Петър Златанов:

Уважаема г-жо Ангелова,уважаеми дами и господа общински съветници, уважаеми гости на сесията, по отношениена това  дали сме получили писмото от Urbah, получихме го. В него се казва, че за сметка на единия обект, изгражда ОДЗ „Детелина” и ЦДГ „Детелина” 2. Прието е и е налично в общинската администрация.

От гледна точка на това което давате като факт, че тази подписка, която носи в себе си безпокойството за състоянието на детските градини и начина на приемане на децата, както и тяхното пребиваване в детските градини, мога да кажа следното.

Термокамера дебне за новия грип A (H1N1) на бургаското летище  (още ...)
27.07.2009 18:58:34

На летище Бургас е монтирана и заработи термокамера за откриване на заболели от новия грипен вирус A(H1N1). Камерата е закупена по линия на здравното ни министерство. От ръководството на летище Бургас са предоставили помещението, офис оборудването и комуникациите безплатно на обслужващите я специалисти. Термокамерата е монтирана на терминал "Пристигащи" и по този начин се следи температурата на всеки новодошъл турист. Камерата работи денонощно и се обслужва от експерти от РИОКОЗ, съобщава actualno.com.

Д-р Матеев, управител на Медицински център"Рола": ”В рамките на десет месеца, ние имаме мълчалив отказ”  (още ...)
27.07.2009 13:15:36

Д-р Матеев, кое е новото при вас и защо сте в Поморие?


Медицински център „Рола” вече 10 месеца е регистриран в град Поморие и търси своето място на медицинския пазар. Първоначално разгърнахме медицинската услуга, която осигурява безопасност на туристите в град Поморие и в момента имаме екипи, които са в договорни  отношения със застрахователите на туристите в град Поморие и изпълняваме медицинската услуга, която застрахователят заплаща. Това е медицинска безопасност при спешни състояния. Нашите екипи работят 24 часа. Хората, които обслужваме са доволни и мисля, че това е първата стъпка, която ние правим в медицинско направление в град Поморие- туристът, дошъл в град Поморие да бъде спокоен за медицинската си сигурност. Естествено, не това е главният ни стремеж, с който дойдохме в град Поморие.

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.