News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
Информационен семинар се организира в Поморие за земеделските стопани  (още ...)
20.10.2009 11:52:29

На 21.10.2009 г. /сряда/ от 10.00 ч. в залата на Община Поморие ще се състои информационен семинар, организиран от Областна служба за съвети в земеделието, съвместно с Общинска служба по земеделие. Ще се разясняват начините и възможностите за кандидатстване по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес а преструктуриране” и мярка 214 „Агроекологични плащания” от Програмите за развитие на селските райони. Всеки земеделски стопанин може да бъде консултиран на място в зависимост от вида и размера на стопанството му. Мярка 141 осигурява 100% субсидия в размер на 1500 евро за една стопанска година.

33-годишно бренди на Черноморско злато и класни пури посрещнаха гост на изискано парти  (още ...)
02.10.2009 13:15:55

Винарна Черноморско злато и г-н Краси Куртев, собственик на  марката пури Дон Корлеоне събраха ценителите на изисканите питиета и класните пури в клуб Магнито Гранде. С чаша розе от Черноморско злато и акомпанимент към нея - червена роза, бяха посрещнати гостите на изисканото парти.За да бъде пълна насладата от хубавата  пура,  трябва  да се подбере подходящата напитка. Зад това верую стояха спонсорите от Черноморско злато АД, които осигуриха сомелиер номер едно на България г-н Михаил Марковски. По атрактивен начин  г-н Марковски представи на отбраната публика две висококачествени напитки от асортимента на винарната – Каберне совиньон Бренди каск и Бренди Черноморско злато 33/ XO, чиито вкус идеално импонират на аромата на класните пури.

Кампания за почистване на плажовете  (още ...)
24.09.2009 10:44:49

Поморийско сдружение „Чисто море” и Ротари клуб- Поморие организират кампания за почистване на плажовете. Сборен пункт -х-л „Съни бей” гр.Поморие от 10.00 ч. на 27.09.2009 /неделя/. Учениците от поморийските училища ще се включат активно в деня на почистване на плажовете. Организаторите приканват гражданите на Поморие да се присъединят към тази инициатива на 27.09.2009 г. /неделя/ от 10.00 до 13.00 часа.

Нека да опазим чисто нашето крайбрежие, за да ни е приятно, когато отново се върнем на плажа.

ЕК отлага затварянето на граничния пункт за износ на животни в Бургас   (още ...)
11.09.2009 17:37:03

Европейската комисия ще отложи затварянето на граничния ветеринарен пункт за износ на живи животни в пристанище Бургас, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. За това са се договорили земеделският министър Мирослав Найденов и комисарят по здравеопазване Андрула Василиу. Пунктът е в окаяно състояние и не отговаря на европейските изисквания за хуманно отношение към животните – няма къде да се разтоварват за почивка и хранят.
Комисар Василиу предложил до края на октомври България да даде временно решение за организирането на места за почивка и инспекция на животните за износ през пристанището в Бургас. През това време трябва да се търсят възможности за финансирането на модернизацията на граничния ветеринарен пункт. Целта на осигуряването на временни съоръжения е да не спира износа на живи животни през България, докато трае реконструкцията на сегашния пункт.

Информционен семинар за бенефициенти от община Поморие по Програма за развитие на селските райони  (още ...)
09.09.2009 10:37:13

Министерството на земеделието и храните стартира мащабна информационна кампания по Програма за развитие на селските райони/2007-2013/, в рамките на която се провеждат информационни семинари за потенциалните кандидати по програмата. В рамките на кампанията семинарът, предвиден за потенциалните бенефициенти от община Поморие ще се проведе на 10 септември 2009 г. /четвъртък/ от 10.00 ч. в хотел „Арсена” гр.Несебър. Пътните разходи до там ще бъдат възстановени срещу билети за обществен транспорт. Семинарът е еднодневен  и е осигурен лек обяд за всички участници. Участници в семинарите могат да бъдат земеделски производители или групи производители; земеделски и горски кооперации и техни асоциации, вкл. асоциации на собствениците на гори; преработватели и преработвателни браншови организации; фермери, земеделски камари; кметове на селски общини и кметове на села и др.

Цяла година труд и накрая- 40 ст. за килограм  (още ...)
08.09.2009 12:05:58

Тазгодишната изкупна кампания ще бъде критична за сектора, обяви в Бургас председателят на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов на среща сс производители на грозде и представители на винзаводите от региона. Ниски изкупни цени и опасност да не бъде прибрана реколтата, прогнозира още той. Причината е, че заради свитите пазари винопроизводителите имат големи излишъци и дори да има нулева година за реколтата, те пак ще имат ресурс да захранват пазара. Като резултат цените в началото на кампанията се движат средно около 0.80 ст. за кг при белите сортове и не се очаква да надвишат 0,90 ст. при таван от 1,20 лв. за миналата година. При червените сортове се очаква още по-ниска цена-през кампания 2008  за килограм грозде са се вземали между 0.40 и 0.80 ст., сега се очаква да не бъдат надхвърлени 0.50 ст. 530 тона е прибраното до момента грозде в Бургаско, съобщиха от териториално звено на Изпълнителна агенция по лозата и виното. В 6 общини в областта гроздоберът е започнал. 15 са винарските изби в региона. Изкупна кампания са стартирали “Сис Индъстрис” и “Черноморско злато”, а от днес грозде ще изкупува и “Винекс Славянци”. По 20-30 обаждания на ден с предложения от производителите на грозде от цяла България получават винзаводите в региона. “Не ни трябва нито един килограм грозде, нуждаем се само от 1 000 т мускат отонел, които вече сме взели. Работим с 5-6 кооперации, на които винаги сме разчитали, и ще направим всичко възможно да им вземем гроздето”, каза Джендо Джендов, директор “Производство” на винзавода в Поморие.

Ще бъде открита 14-та работна ваканция на Поморийско езеро  (още ...)
02.09.2009 07:33:24

От 2 до 9-ти септември 2009 г., Зелени Балкани организира четиринадесетата поредна Работна ваканция на Поморийско езеро. Откриването ще се състои на 3-ти септември от 10.00 ч. пред Музея на солта в гр. Поморие. Бригадата ще се проведе съвместно с доброволци от BTCV Великобритания, както и членове на Зелени Балкани от цялата страна. Благодарение на работата на доброволците през последните няколко години бе спасена от изчезване рядката гривеста рибарка, от която през 1996 г. бяха останали само 6 двойки. Тази година на острова бяха преброени близо 1500 двойки гривести рибарки.

Стартира гроздоберът в поморийски регион  (още ...)
01.09.2009 10:08:07

От 01.09.2009 г. се  открива началото на гроздобера в поморийски регион  за сортовете Пино, Шардоне и Мискет отонел, след което ще продължи с другите винени сортове при достигане на необходимата технологична зрялост. Гроздоберачите тази година няма да влизат в масивите без заверена бележка от МВР, че не са издирвани от полицията. Заповедта е на кмета на община Поморие инж. Петър Златанов. Списъците на сезонните работници трябва да бъдат изготвени от собствениците на лозовите масиви, след което да бъдат заверени в РПУ-Поморие. Служителите на реда  ще проверяват изрядното досие на кандидатите за работа. Групи работници, лагеруващи в землището без такъв списък, както и семейства с деца под 12 години ще бъдат незабавно отзовавани, се посочва още в заповедта. Указания са дадени и за биваците на сезонните работници. Тези, които идват от вътрешността на страната, трябва да лагеруват само на места, снабдени с годна за пиене вода и минимални хигиенни условия, като наличие на санитарни възли. Нерегламентираните биваци ще бъдат разрушавани с техника на общината. Заради продължаващия туристически сезон в Поморие се забранява придвижването на работниците с каруци по улиците на града.

Водосвет по повод настъпващата гроздоберна кампания  (още ...)
28.08.2009 21:41:42

"Черноморско злато" АД организира днес водосвет за здраве и по повод настъпващата гроздоберна кампания. Да има берекет и  добра реализация на продукцията си пожелаха присъстващите на водосвета. Поморийските лозари тази година се опасяват от ниски добиви, заради липса на дъждове, но пък  захарността на продукцията е добра.   Гроздоберът в Поморие започва на 1 септември с беритба на белите сортове грозде „Пино”, „Шардоне” и „Мискет отонел”, след което ще продължи с другите винени сортове при достигане на необходимата технологична зрялост. А тържественото откриване е на 6 септември с финала на празниците „Море от вино”, когато ще бъдат наградени производителите на грозде и ще бъде даден официалният  старт на кампанията по гроздобера в региона. 

Разработва се План за управление на Поморийското езеро  (още ...)
25.08.2009 07:33:30

На 22 август т.г., в рамките на екофеста „Магията на Поморийското езеро”, в Музея на солта беше представен проектът за Интегриран план за управление на Поморийското езеро. Планът се разработва по поръчка на Федерацията на природозащитните дружества „Зелени Балкани” и е част от дейностите по проекта „Поморийско езеро – консервация, възстановяване и устойчиво управление”, финансиран от Глобалния екологичен фонд. Важно за собствениците на извънградски солници е, че в него солниците в местностите Хонят и Малък Герен са отбелязани като държавни и че в същите тези местности се предлага да се въведе забрана за извършване на стопански дейности. По този начин собствениците на тези терени ще бъдат лишени от възможността за използване на имотите си по предназначение – добив на морска сол.

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.