News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
Ще изграждат Голф комплекс край Каблешково 
23.12.2004 18:20:03

Деца от ЦДГ с.Гълъбец изнесоха коледна програма пред съветниците
На последното ХІІ заседание на Общински съвет Поморие, деца от ЦДГ с. Гълъбец поздравиха съветниците с коледна програма. Председателят Стоян Стоянов и кметът Петър Златанов раздадоха на малките коледари подаръци от името на Общински съвет Поморие. Заседанието започна с кратка почивка във връзка с предложения в последния момент за гласуване договор относно изграждането на Голф комплекс до Каблешково. Докладната записка на кметът Петър Златанов относно изграждането на комплекса беше приета единодушно.



писмото

 

НА ВНИМАНИЕТО НА

КМЕТА НА ОБЩИНА ПОМОРИЕ

Г-Н ПЕТЪР ЗЛАТАНОВ

 

КОПИЕ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Г-Н СТОЯН СТОЯНОВ

 

София 8.12.2004г.

 

Уважаеми господа,

Имаме удоволствието да Ви представим идейния проект за „Голф комплекс Каблешково”. Водещия консултантски екип на NGB Consulting с помощта на редица експерти и компании с дългогодишен опит в бранша, след направените обстойни проучвания и сондажи, е изготвил проекта, имащ за цел урбанизиране, озеленяване, култивиране и реголване на терена и създаване съпътстващ мини водоем. Настоящият проект представлява интелектуална собственост на компанията и не може да бъде използван на територията на Р България без изричното съгласие на NGB Consulting.

Обект на инвестиционния ни интерес са пустеещи парцели 24214, 24023, 24026 заедно с прилежащите сухи дерета.

Същите са 10 категория земеделска земя и на практика са непригодни и неизползваеми за селскостопански и други мероприятия.

Създаване на високо категорийно ваканционно голф съоръжение е водеща насока на предложения Ви проект.

Позволяваме си да потвърдим, че реализацията на нашия проект коренно ще промени облика на кметство Каблешково, респективно община Поморие.

Ще превърне общините в обект на клубен високо категориен туризъм, липсващ по нашето Черноморие.

Ще бъде постигнат сериозен социален ефект с ангажирането на работна ръка от региона.

Както вече сме упоменали в идейния проект има належаща необходимост от изграждане на електростанция, която ще се използва и от Каблешково.

Изграждането на пречиствателна станция е абсолютно условие за осъществяването на проект „Голф комплекс Каблешково”. Същата би могла да се ползва и от община Поморие и гр. Каблешково.

Като цяло, бихме посочили оптимизирането на пустеещите земи като един положителен фактор, спомагащ за развитието на община Поморие, както и стимулирането на частните производители, драстично намаляване на безработицата и подобряване на инфраструктурата.

Моля да ни бъде оказано съдействие от поверената Ви община и общинска администрация за придобиване на терена, обект на инвестиционното ни намерение.

Бихме могли да предложим бонус от 50 лева на декар върху една разумна, взаимно приемлива цена, който задължително да бъде използван за санирането на фасадите на къщите на Каблешково.

Моля за вашето съдействие и искрено се надяваме, че с общи усилия ще превърне община Поморие в елитен курорт, конкурентен на Средиземноморието.

Очакваме вашия отговор.

 

С уважение Дарио Томалети.

 

Малко преди да започне заседанието на съветниците беше раздаден проектодоговор за обсъждане и одобрение.

Дебата от заседанието

 

Стоян Стоянов

Имате думата по точката, за която докладва г-н Златанов. Договорът е раздаден на всички. Има ли някой, който да не го е получил?

Янчо Пападопулов

Уважаеми колеги имам, предложение да имаме10 минути за да се запознаем с договора, защото става въпрос за изключително важна сделка. Касае се за 1700 дка земя. Този договор не може да се обсъди за 5-10 минути, но все пак да си дадем 10 – 15 минути почивка за да се запознаем с договора и тогава да продължим напред, ако сте съгласни да прекъснем за малко.

Стоян Стоянов

Искам да Ви кажа, че дневния ред е достатъчно натоварен. След това имаме и втора част – обяд. Моля ви за експедитивност.

Янчо Пападопулов

В такъв случай да оставим за другата сесия, защото от прибързани решения от такова естество.

Петър Златанов

Кое да оставим за следващата сесия? Договора ли? Защото той е като отделна точка – четвърта в докладната.

Стоян Стоянов

Г-жо Каменова, искам и Милена Иванова да чуя. Можем ли да приемем трите точки без тази?

Милена Иванова

Ако се приеме на следващата сесия тогава търгът ще бъде обявен след ... /същата говори от място и микрофоните трудно улавят гласа/.

Стоян Стоянов

Ако приемем решението без договор това означава да не ни е пълноценно решението.

Петър Златанов

За да не се получи илюзията, че бързаме, ако не възразявате да приемем само договорът на разширено извънредно заседание с един протокол след Нова година. Да го уточним при следващото събиране с един протокол.

Стоян Стоянов

Можем ли да приемем без договора.

Светла Каменова

Не.

Мустафа Мехмед

Уважаеми колеги, има неизяснени въпроси и по точка втора за актуализацията на бюджета. Предлагам г-н председател да дадете 15 минути почивка през, което време комисията по финанси да разгледа точка втора, а комисията по законност договора за продажба.

/След принудителната почивка дебатите продължиха/

Пламен Ризов

След направените дебати приемаме договора, като искаме да направим едно уточнение:

В чл. 9 изречението да завърши  /или закъснение до една година за целия период по чл.6/. Да се знае за кой период става въпрос, тъй като периода е указан в чл.6. Или „съгласно” или „указан”.

За чл.10 имаше коментар, но натежа мнението да си остане както си е така.

Петър Златанов

Това означава, че до 1 година, ако се появят форсмажорни обстоятелства може още да се увеличи срока. Така ли да го разбирам?

Пламен Ризов

Да. В закона са регламентирани кои са форсмажорните обстоятелства бедствия, аварии, война и т.н. мисля, че няма смисъл да коментираме това нещо.

Янчо Пападопулов

Аз ще допълня това, което каза Пламен Ризов. В чл.17, последния член от този договор да се допише. Там пише така:” Договора се подписва в три еднообразни екземпляра”. Предлагам да се допише: „в четири еднакви екземпляра. По един за страните. Един за Агенция по вписванията и един за нотариалното дело”. Това е с цел във всички служби касаещи този договор да им по един образец, който да бъде спазван и да има нотариална заверка.

Янчо Славов

Уважаеми колеги, тъй като въпросът се разисква няколко дни предлагам към точка 2 на докладната на кмета „Имота да се ползва за изграждане на голф комплекс” да допълним „при условията и реда на чл.134 ал.3 от ЗУТ”. Същата клауза да я добавим и към чл.2 на договора. „Продавачът продава... купувачът да изгради върху тях голф комплекс при условия и реда на 134 ал.3 от ЗУТ”

Васил Господинов

Уважаеми колеги, предлагам да гласуваме предложението за изграждане на голф комплекс в Каблешково и предложението за договор. Това не е само с комерсиална цел за общината, защото касае не само град Каблешково, а касае и община Поморие. Тук има и социален ефект. Откриват се много работни места, променя се инфраструктурата. Това е една от най-големите инвестиции за общината и, ако това се осъществи, а аз съм сигурен. Знаете, че туризмът и селското стопанство са основния поминък на общината. Това ще рефлектира не само на Поморие и Каблешково, но и на околните селища. Такъв изграден комплекс по Черноморието няма. Мястото е най-подходящото и най-близко до летището. Ако това стане, а аз съм сигурен ще бъде една от най-добрите инвестиции.

Матьо Байков – кмет на Каблешково

Уважаеми дами и господа общински съветници, по същността на предлагания договор искам да Ви помоля да имате предвид, ако нямате нищо против да дадат съгласие при редакцията там където става комплекс за голф игрище да се добави още нещо, което в момента се затруднявам да Ви кажа, тъй като вашето решение е на база един идеен проект, който имахте възможност да го видите. Позволявам си да Ви предложа това, защото ние влизаме в един юридически казус да не би утре някой да се събуди и да каже „Абе Вие като сте написали това, защо в идейния проект има и друго”. В редакцията да добавим и онова нещо, което пише и нещо друго.

Глас от залата

Какво да добавим? Кажи го де?

Матьо Байков

За съжаление това, което имам написано го нямам в себе си за да ви го издиктувам.

Милена Иванова

Г-н Байков, това нещо вчера сме го уточнили с Главния архитект, Главния инженер за изграждане на Голф комплекс, т.е и всичко останало.

Матьо Байков

Така, добре. Изразявам и още едно лично мнение. Ние се каним да предложим договор на една институция, която се оказа от първите контакти, че са сериозни хора. Предлагам в договора форсмажора да се изтегли в отделен абзац, значи в отделна клауза, тъй като за съжаление форсмажорите не сме ги измислили ние. Там освен природни бедствия има и още един куп неща. Съвместявайки ги в една позиция според мен няма да говори добре за нас, като юридическа подготовка.

Стоян Стоянов

Г-жо Каменова и Милена Иванова нали това е включено в комплекс? Да, добре. Форсмажорните обстоятелства са изкарани г-н Байков. Може би не сте погледнали в договора.

Матьо Байков

Няма откъде да го погледна.

 

Докладаната записка на кмета беше приета.

Избрана бе и комисия по търга в състав: Яни Пападопулов, Пламен Ризов и Васил Господинов, Янчо Славов.

 

Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.