News from Pomorie

Посетете ни на новия уеб сайт на Радио Милена:
RadioMilena.com
Начало
Политика
Спорт
Криминале
Здравеопазване
Земеделие
Икономика
Изкуство и Култура
Поморие и региона
Избори
TV програма
Община-наредби
Важни телефони
 


 
 
April 2024
ПВСЧПСН
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
 
Съветници питат кмета за голф-игрището край Каблешково и за дупките по пътищата 
26.10.2005 18:31:36
Снимката в цял размер... Click to enlarge?

Има известна доза неискреност във връзка с изграждането на голф-комплекса край Каблешково, заяви кметът Петър Златанов на сесия на Общински съвет Поморие във връзка с питането на Емил Манчев. Към днешна дата скица с виза за проектиране на ПУП не е издаван от Община Поморие.

Преди близо половин година беше учредено съвместното дружество „Кабланд” ООД между община Поморие и „Енджиби консултинг” ООД представлявано от Дарио Томалети във връзка с предстоящото проектиране, строеж и експлоатация на ваканционно-развлекателен голф комплекс от зони, сгради и съоръжения и акомудация в поземлени имоти в местността „Хижата”, в землището на гр. Каблешково.



По предложение на председателят Стоян Стоянов представителят на общината Яни Пападопулов ще даде пълна информация на следващото заседание.


Общината продължава да кърпи дупките по  четвъртокласната пътна мрежа, заяви Златанов във връзка с питането на Пейо Аврамов.
В района на детската градина в с. Страцин е решено да бъде асфалтирано така, че в следващите няколко години да не се мисли за ремонт в този участък. На дневен ред ще се кърпят дупките по пътя към с. Косовец, улиците около кметството в с. Белодол и улицата до църквата в с. Каменар.

За с.Козичино, ще се кърпи само пътя, който отива към Козичено.
Големите строителни фирми са ангажирани в друга посока и това се прави с подизпълнители, което забавя изпълнението.
Наета е още една допълнителна фирма за подържане на осветлението в общината за така нареченото бургаско направление.

Съветници питат кмета


Емил Манчев:

Преди три-четири месеца, както всички знаем създадохме едно съвместно дружество за изграждането на голф-комплекс край Каблешково. Докъде са стигнали нещата с проектирането, има ли издадени съответните документи – скица, виза за ПУП, тъй като общината като участник е в това дружество и ние като орган решили да го създадем е редно да имаме тази информация. Не държа да ми отговорите сега, но на следващата сесия да имаме някакъв резултат. Докъде са стигнали нещата с изграждането на този голф-комплекс?


Петър Златанов

Към днешна дата скица с виза за проектиране на ПУП в района на хижата, този е терена за голф-игрище, не е издаван от Община Поморие. Не е поискан. Още нещо като сведение. Предният петък инцидентно бях на един обект в общината, бях повикан тук, защото в кабинета ми бяха дошли г-н Галахър, Дарио Томанети и Георги Гурковски, всички в „Енд джи би консултинг”, които са в съдружие с Общината. В 10 минутен разговор, който проведохме разбрах, че те имат единствено една картинка, която сме виждали на първото гледане, ако си спомняте кага беше предложението. Те заявиха готовност да дойдат и това нещо да го представят на общинския съвет. Аз им казах, че това е стара информация и не би трябвало да бъде само това, а би трябвало да предоставят на общинския съвет ПУП, ако е започнал. Ако не е започнат ПУП да покажат договор поне с проектанския колектив, който го работят. Те обещаха, че в рамките на 15 дни могат да направят така, че да предоставят една по-богата разработка и нещо повече, да осигурят британските проектанти – архитекти на техния ПУП, по техни думи. На въпроса ми дали са потърсили председателят те ми отговориха, че не са го намерили, а той беше тук. Така че долавям известна доза неискреност в техните думи. След поредният разговор с г-н Стоянов разбрах, че и при него не е постъпила информация по отношение на нивото на разработката.


Стоян Стоянов

До този момент няма. Аз благодаря на г-н Златанов и мисля, че имаме избран представител в това дружество и аз предлагам г-н Пападопулов до следващата сесия да има пълна информация кое, къде и да докладва на общинския съвет.


Петър Златанов

Аз предлагам пълното съдействие на г-н Пападопулов във всяка посока.


Питане от Пейо Аврамов

Имам едно питане към г-н кмета, не едно няколко са те, но ще бъда по-кратък.

Подготвена ли е общината за зимния сезон? Ще продължи ли изкърпването, дупките по селата, тъй като Козичено, Белодол, Ахелой. Козичено прилича на Кербала. И още едно много важно питане, което все още нямам отговор. Тука мисля, че има преснети актовете на г-н Роев. Какво стана с тия актове? Мисля, че март месец, ако се не лъжа има решение на общинския съвет да се създаде отдел за стопанисване на горския фонд и да се обяви конкурс. Тогава си спомням, че казахте да не спънем нещата с дървата и да снабдим населението, тъй като тея хора чакат. И в това хубаво време, ако не вземе сега решение хората не могат да се снабдят с дърва. Аз съм питал по селата, има само в няколко села закарани дърва. Коя е причината за това? Ако не може г-н Роев да се прави с  това нещо ние можем да му предложим фирми, които ще извозват дървата на по-ниски цени и е крайно време да разбере колко струва един кубик дърва, защото казано е в селата 320 лв.. карат се дървата, 330 лв.


Петър Златанов

Кой ги кара дървата г-н Аврамов”


Пейо Аврамов

Сега трябва да ми отговорите Вие, вашият подчинен Роев. Аз не зная това нещо, и когато се карат дървата на това пенсионерите мисля, че с една кола се карат на двама. Моето питане е какво става с решение 258/29 март за тоя отдел и да приключим. Нямам все още отговор на питането ми от миналата година, приходи и разходи от гората.


Петър Златанов

Трябва да ви кажа, че тези неща с г-н Роев можеше да си ги уточните, не по този начин да ми говорите за 320, 330 лв. Вие какво искате кмета да върви да раздава дървата и да знае колко ги давате ли. Нима ваши близки не носят дърва? Това означава ли, че ги дават на 310 лв.

По отношение на дупките ще продължим с изкърпването. Голямото изравяне от дъждовете се получи около района на детската градина в с. Страцин. Там решихме да направим нещо генерално и веднъж завинаги до 10 години да забравим, че 8-10 години тези улици ще имат нужда от ремонт. Наемателят на магазина за строителни материали пое ангажимента за своя сметка да изгради тротоарните прилежащи площи.

На дневен ред кърпим дупките към с. Косовец, чакалираме улицата, която е през реката и отива в североизточна посока. Там бордюрите се слагат. Ще правим в с.Белодол, района около кметството ще асфалтираме. Пускаме едно искане за допълнителни средства. В с. Каменар ще правим улицата край църквата. За с.Козичино, ако кърпим ще кърпим само пътя, който отива към Козичено. Незабравяйте, че големите строителни фирми са ангажирани в друга посока и това нещо се прави с подизпълнители.            

 

Наета е още една допълнителна фирма за осветлението, така нареченото бургаско направление.

По отношение на това, защо не сме направили този отдел? Ние имаме въвод на горите само в две землища. Въвод на горите имаме в Гълъбец и в Дъбник. В останалите селища нямаме осъществен въвод за горския фонд.


Почивка в Поморие

Хотели
Семейни хотели
Къщи за гости и Квартири
Апартаменти
Вили и Хижи
 
 На 16 години, но вече с трето дете
 Корабчета с радиоуправление ще плават край „Стената на приказките”
 ЕК: България може да загуби част от парите по ИСПА
 Барозу иска жени в ЕК
 Над 50 000 лв. струва възстановяването на щетите от кражба на около 2 км меден кабел
 Цветанов: Сега не мога да кажа цялата информация по случая "Гунински"
 Нешка Робева катастрофира – пострада само колата й
 1913 лв. на месец е необходимият минимум за четиричленно семейство
 Вдигат руска база до българска граница
 Освободиха председателя на Агенцията по горите
 
 
 
 
 
   BULREST.com
 NetCom-BG Ltd.
 Spectrum Net - voiceXpress
 Spectrum Net
 
   Енерго
 BULREST.com
 ВРЕМЕТО
 TV програми
 Обл. управа Бургас
 Bourgas.org
 Община Поморие
 Гражданско сдружение
 Несебър e-News
 Бургас футбол



 
  Новогодишна нощ в Център ”Свети Георги”
Покана за студентки празник
Лечебна гимнастика и танци за всички подрастващи
Фотографски конкурс "Поморие в четири сезона"
 

© 2004-2005 - Radio MILENA - Pomorie
Поморие 8200; ул."Генерал Гурко" 2; Тел.: 0596/22447; 22958; GSM: 0899/957059; E-mail: radiomilena@mail.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника - Радио "Милена"!

Web development by Netcom-BG Ltd. & Web hosting by Spectrum Net Jsc.