Бляскаво поетично шоу с дебютно представяне пред бургаската публика

Младежи от театрално ателие „Драма‘s”  към центъра за талантливи деца в град Бургас представят дебютното си поетично шоу „Поезия и светлина“ утре вечер в залата на Държавен Куклен театър.

Спектакълът е с начален час 18:00 ч., а младите театрали ще представят стихове на едни от най-известните и обичани български творци като Валери Петров, Веселин Ханчев, Дамян Дамянов, Христо Ботев, Атанас Далчев и много други.

Богата палитра от поезия и музика ще провокира дълбоки емоции у гостите, a подборът на рецитала ще премине през сърцата на публиката, разплаквайки, размечтавайки и развълнувайки всеки един в залата.

Възпитаниците на театралната школа са финалисти от кампанията „Шанс за таланта на Бургас“, даваща възможност на младежи от града и региона да се обучават напълно безплатно в сферата на актьорското майсторство.

Техен художествен ръководител, ментор, учител и приятел е наскоро завърналата се от Англия Елисавета Дачева – режисьор и театрален педагог.

Ели е дъщеря на известния бургаски артист Цако Дачев и оперната певица Лилия Дачева. Тя завършва актьорско майсторство в Лондон и се дипломира с отличие като Master of Arts (MA) in Actor Training and Coaching at University of London The Royal Central School of Speech and Drama.

„ Във времето на бързи комуникации и онлайн общуване, живият контакт стана лукс и привилегия за малцина. Личните ми страхове, че театърът и поезията са отмиращи, се разсеяха и изчезнаха, когато децата се заеха с проекта „Поезия“. Подборът на стиховете е изключително и само техен. Удивително за мен бе как те припознаха собствените си емоции в поезията, в която ние и поколенията преди нас сме разпознавали чувствата си. Изпълнена съм с огромна надежда, виждайки идващите след нас, да творят, да се преоткриват чрез нашата българска поезия и да създават красота. Елате да ги видите. Спектакълът си заслужава! ”, споделя изключителната Елисавета Дачева.

Билетите  са на цена 5 лв. и могат да бъдат закупени предварително от офиса на центъра за талантливи деца на пл. Атанас Сиреков 4 или на място в деня на събитието.

Събраните средства от тяхната продажба ще бъдат в полза на каузата на центъра и Община Бургас за изграждане на символ на талантливите деца на града.