Бургаската опера с благотворителен концерт „Заедно за Иван“ на 5 септември

Екипът на Държавна опера – Бургас отново се включва в благотворителна кауза. Благородното начинание, в което ще участват солисти на бургаския културен институт, се влива в кампанията за набиране на средства за лечение на млад бургазлия – Иван Мандаджиев, който е на 36 години. Той е изключително добронамерен и стойностен човек, с чудесно семейство. който се лекува от хронична миелоидна левкемия. Борбата му с болестта е датира от 2018 година, бил е в ремисия за известно време, но за съжаление болестта се завръща. За момента надеждата е чрез трансплантация на костен мозък в университетска болница в Германия. Концертът, който ще се проведе в Бургаската опера е по инициатива на басът Костадин Мечков, солист на Държавна опера – Бургас:

“Подкрепиха ме директорът на Операта  и моите колеги и съм сигурен, че и публиката ще бъде съпричастна на инициативата ни в подкрепа на Иван. Той е прекрасен и достоен човек!  Повлиял се е добре от медикаментозното лечение, предстои ми трансплантация. Музиката неведнъж е доказвала своята сила, а нашето призвание е ако можем, да помогнем!”, казва Костадин Мечков в интервю за БНР.

Необходимата сума за лечението на Иван е 290 хиляди евро. по-голямата част от сумата е събрана, остават още около 50 хиляди евро.  Трансплантацията е планирана за края на месец септември т. год.

Концертът на Бургаската опера ще се проведе на 5 септември от 19 часа във фоайето на Операта.  Силно се надяваме, че тази част от дарените средства от закупените билети за концерта – на 5 септември от 19 часа във фоайето на Операта, ще допринесат за позитивния финал на лечебния процес за Иван! Изкуството неведнъж е доказвало своята сила – като стимул, вдъхновител и символ на надежда. Вярваме, че и този път хората, посветени на музиката, ще дадат своя ценен принос за каузата с най-големия залог, а именно – спасяването на човешки живот! А присъстващите на благотворителния концерт ще станат съпричастни към едно благородно дело в помощ на млад човек, страдащ от левкемия. Бургаската опера не за първи път показва съпричастност към подобни социални каузи, концертът във вторник е поредното доказателство.

В концерта на 5 септември ще участват солистите на Бургаската опера: сопраните Людмила Михайлова, Мария Цветкова-Маджарова и Нона Кръстникова, мецосопраното Йоана Кадийска, тенорите Андрея Мирчев и Яни Николов, баритоните Бранимир Недков, Валери Турманов, Йордан Христозов, басът Костадин Мечков и др. На рояла ще бъдат: Дария Кръстева и Илиана Тодорова.

Благотворителният концерт е със специалното участие на Вокална формация “Морски песъчинки” с диригент Милена Добрева.

Средствата, които ще бъдат набавени от закупуване на билети за концерта, ще бъдат предоставени за лечението на младия бургазлия.

Всеки, който е съпричастен към каузата, би могъл да преведе средства, според възможностите си, на следната дарителска сметка:

Банка ДСК

BIC : STSABGSF

IBAN : BG83STSA93000029976834

Иван Мандаджиев

Входните пропуски за концерта са с минимална стойност 15 лева, но всеки, който има желание, би могъл да дари и повече средства, които са необходими за лечението на Иван.