Бургас ще изгражда модерен тенис комплекс в центъра + зали за скуош

Община Бургас ще изгради модерен тенис комплекс на мястото на вехтите кортове до хотел “Приморец”. Старото име на обекта е спортна площадка “Васил Левски” и в знак на почит към Апостола ще продължи да носи неговото име.

В момента инфраструктурата там е полуразрушена. Основна част от площта заемат два корта, които още при построяването на обекта преди половин век са ориентирани в посока изток – запад, а това не е най-доброто разположение от гледна точка на светлината. Намерението е да се изградят един нов централен корт и един тренировъчен /червена настилка, тип “Ролан Гарос”/, максимално обърнати към по-доброто позициониране север – юг. Ще има нови трибуни, нова обслужваща сграда със съблекални и санитарни възли, нови огради, осветление и система за поливане.

Община Бургас има намерение да изгради допълнително 3 зали за модерния спорт скуош, който работещите хора в цял свят практикуват като антистрес терапия.

Част от необходимите средства за проектиране и инженеринг ще бъдат заложени още тази година, а същинското строителство ще се изпълни през следващата.

Очаква се интересът към новия спортен комплекс да бъде голям, тъй като разположението му е в непосредствена близост до портала, откъдето ще се влиза в зоната за обществен достъп до Пристанище Бургас.

“Именно поради тази причина старите кортове не трябва да остават в сегашния си отвратителен вид, тъй като през следващите години това ще е един от най-посещаваните райони на Бургас”, каза кметът Димитър Николов.