Бяха засадени 35 широколистни растения в Поморие

Залесителната кампания по инициатива на Ротари клуб – Поморие се състоя днес в квартал „Свети Георги“ гр. Поморие, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Бяха засадени 35 широколистни растения от различни видове, сред които: албиция, шестил, дъб, американски ясен, амеланхер, явор, липа, конски кестен, карагана и бук. Дръвчетата бяха закупени със средства на местните ротарианци и  засадени със съдействието на Община Поморие и Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство“.

“Това е продължение на проекта „Природата и нашият град“, реализиран с дългосрочното партньорство на Община Поморие. Засадените дръвчета са подходящи за климата и условията на българското Черноморие. Призоваваме и се обръщаме към всички наши приятели от всички поколения – да бъдем съпричастни и ангажирани към опазването на света около нас, към даденостите и красотите на града ни”, апелираха членовете на Ротари клуб – Поморие.

В днешната инициатива активно се включиха кметът на община Поморие Иван Алексиев и председателят на Общински съвет Адам Адамов. Участие взе и още един гражданин, който предостави своята коледна елха – Теодор Бончев. За приповдигнатото настроение по време на залесителните дейности допринесоха малчуганите от Детска градина „Веселушко”. Заедно с директора Стилиян Вражев, госпожа Петкова и госпожа Янкова децата спомогнаха за по-доброто захващане на растенията – първо смело захванаха лопатите, а после утъпкаха почвата с малките си крачета.

„Щастлив съм, че днес тук виждам и дечица, доведени от своите родители и преподаватели. Мисля, че това е правилният път, по който да дадем личен пример и да научим най-малките на грижа и любов към природата и родното място. Предстоят и още дейности по облагородяването на парка в квартал „Свети Георги”, но вярвам, че това ще се превърне в един прекрасен кът за отдих и разходки.”, каза кметът Иван Алексиев.