Двама задържани за кражби в Сарафово

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление – Бургас са задържани 36 -годишен криминално проявен и осъждан мъж от новозагорското село Езерово и 26- годишен мъж от несебърското село Гюльовца, които:

– на 22/23.02.т.г. през задната дясна врата проникнали в купето на л.а. «Мерцедес GLC“, с бургаска регистрация, собственост на 36 -годишна бургазлийка, като отнели : сумата от 100 лева и два чифта маркови слънчеви очила / на обща стойност 1 000 лв./. Чат от откраднатите вещи са намерени и иззети.

– за времето от 25.02.т.г. до 27.02.т.г., след демонтиране на прозорец от PVC дограма, извършили кражба на външно и вътрешно тяло на климатик, както и на малък хладилник, от метален павилион, предназначен за медицински пункт, разположен на плажната ивица в кв. «Сарафово» / откраднатите вещи са намерени и иззети/.

– на 27/28.02.т.г., чрез взломяване на входната врата проникнали в партерното помещение на частен дом в кв. «Сарафово», разположен на ул. «Брацигово», обитавано от 52 -годишен бургазлия, като откраднали : два електрически скутера и гедоре / «гедоре»-то е открито и иззето, както и една от откраднатите електрически триколки – иззета е от несебърска заложна къща/.

Двамата задържани направили пълни самопризнания за извършените деяния. Работата по случаите продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.