Записват за безплатния курс по програмиране за начинаещи и напреднали деца „Coding Kids Burgas“

Започва записването за безплатния курс по програмиране за начинаещи и напреднали деца „Coding Kids Burgas“ през предстоящата пролетна ваканция. Тази година курсът ще обхване близо 300 деца и ще бъде в рамките на 5 последователни дни, от 08.04. до 12.04.2023 г., включително.

„Чрез „Coding Kids Burgas“ имаме амбицията да запалим любопитството на младежите към технологиите, да им помогнем да усвоят нови умения, както и да ги превърнем от консуматори на технологии в техни създатели. До момента общо 430 деца от 15 бургаски училища и детски градини преминаха успешно обучението, което показва, че има силен интерес към програмата, затова ще продължим да я развиваме и надграждаме“, сподели кметът Димитър Николов.

Начинаещите деца ще опознават света на технологиите чрез платформата “Scratch”. Преминалите първото обучение миналата година, ще се обучават с Лего роботчета и “Scratch”, a най-напредналите ще имат възможност да изучават основите на “JavaScript”.

За записване трябва да се попълни следния формуляр: https://forms.gle/uAnsWRMN1HbmR3SFA, като крайният срок е до 25.03.2023 г. или до запълване на свободните места в програмата. Във формата за записване желаещите имат възможност да отбележат по-удобната за тях локация.

Локациите на провеждане на обученията остават същите: Международен конгресен център Бургас на Морска гара, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ и ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“. Обучители в програмата отново ще бъдат изявени ученици от Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации.

За да се осигури максимална ефективност на обученията, се предвижда да се сформират 12 обучителни групи с до 12 деца всяка, които ще бъдат разпределени в три възрастови групи: от 6 до 8-годишна възраст, от 9 до 10-годишна възраст и от 11 до 12-годишна възраст. След приключване на обучението, участниците ще получат поименен сертификат, който свидетелства за успешно придобитите знания и умения. За придобиването на сертификат се изискват минимум 3 посещения.

Програма „Coding Kids Burgas“ се организира от Община Бургас, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, със съдействието на EPAM Systems Bulgaria и Imperia Online и има за цел да предостави възможност на всяко бургаско дете на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането.

Контакт за връзка с организаторите: тел: 0895 792 955; e-mail: codingkids.burgas@gmail.com