Зонално съвещание се проведе по инициатива на Апелативен съд – Бургас в Равда

Над 120 съдии и служители от района на Апелативен съд – Бургас и Апелативен съд – Варна се включиха в зонално съвещание, проведено по инициатива на Апелативен съд – Бургас на 17 и 18 септември в с. Равда, община Несебър.

Съвещанието беше организирано от Националния институт на правосъдието по проект „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистрати и съдебни  служители“, финансиран от ОП „Добро управление“.

Зоналната среща беше на тема: „Характерни признаци и техники на измамното поведение“, с участието на единствения криминален лингвист у нас – Христина Шушков и криминалния психолог Тодор Тодоров.

В своите презентации лекторите акцентираха на въпроси, свързани с поведенческите симптоми на честните и нечестни заподозрени, анализа при воденето на беседа, признаците на измамно поведение, видовете лъжи, както и на особеностите на манипулативната реч.

Предмет на оживени дискусии сред участниците бяха реални ситуации от практическата работа на двамата специалисти във връзка с изготвянето на психологически профили на лица, извършили престъпления или такива, чиито спорни твърдения или поведение са обект на професионално изследване.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *