Изборният ден започна  спокойно

Изборният ден в страната започна нормално, избирателните секции отвориха врати в 7.00 ч. На много места все още нямаше много гласуващи поради ранния час. Днес гласуваме за Народно събрание и Европейски парламент

И в Бургаско изборният ден започна  спокойно.

Само в една от секциите започна с близо 30 минути закъснение -в 4-та секция в бургаското ОУ “”Княз Борис I”,тъй като в училището има 20 секции и процесът се забави. По-сериозният проблем се оказа това, че машината за гласуване работи само на батерия.След около 20 минути проверки и проби от техническо лице се установи, че машината просто не е била включена в контакта.Първият гласоподавател там е влязъл да гласува в 7:30 ч.

В Бургаска област 362 885 души имат право да гласуват на парламентарните избори, а с близо 10 хиляди по-малко са гласоподавателите на изборите за европейски парламент. В 595 секции в областта ще се гласува с машини и бюлетини, а в 161 изборът ще се извършва само с бюлетини. За първи път след края на изборния ден Районната избирателна комисия ще приема документите от Секционните комисии в новата спортна зала “Арена Бургас”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *