Калин Стоянов: Няма да допуснем намеса във вота на 9 юни

“Съвместно с Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия ще успеем да се справим и няма да допуснем намеса във вота на 9 юни”,  каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във втория ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът започна вчера и ще продължи и утре.

На ниво МВР, Министерство на електронното управление и множество други институции и агенции, които са ангажирани, работим активно да не допуснем каквото и да е влияние на изборите на 9 юни, обясни Стоянов.

Министърът отбеляза, че в последните няколко години имахме няколко избори и “натрупахме необходимия опит”. По думите му, ситуацията е спокойна и за европейските, и за националните избори.

“Много често в публичното пространство се разпространяват неоснователни твърдения за засилен натиск и превръщане на страната ни в гето на нелегални мигранти. Истината обаче е, че благодарение на новите организационни мерки и добрия диалог с Турция на всички нива, от септември 2023 г. се наблюдава трайно намаляване на миграционния натиск към България. През периода от 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани общо 12 042 опита за нелегално преминаване на границата, което е със 70% по-малко сравнено със същия период на м.г.”, каза още Калин Стоянов, цитира Кросс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *