Кола с мигранти се блъсна в жилищен блок в Елхово

След гонка с Граничната полиция в Елхово и по пътя към Средец са задържани трима български граждани, превозвали мигранти. Колата, с осем сирийци, е катастрофирала в централната част на Елхово, като при инцидента няма пострадали. В късния следобед на 12 септември микробус и лек автомобил “Ауди” не се подчинили на сигнал за спиране, подаден от граничен патрул в района на Елхово.

Започва преследване, при което бусът, който е тръгнал в посока Средец, е спрян с шипове, разпънати на платното, шофьорът е задържан. Лекият автомобил се е отправил към Елхово, където въпреки сигналите на граничните полицаи е влязъл в града. Шофьорът и спътникът му – български граждани, изскочили в движение и побягнали. Колата продължила по инерция и се ударила в жилищен блок. Няма пострадали.

След бързи заградителни и издирвателни действия българските граждани са задържани. В колата са открити 8 чужденци, самоопределящи се като сирийци. С тях ще работят служители на звено “Миграция”. Действията по изясняването на случая продължават.