Любов и секс по германски

Ако разговорите за секс Ви дразнят – не четете тази статия. Защото в нея разкриваме интимни подробности от сексуалния живот на германците. Данните са от актуално проучване, което поднесе немалко изненади.

Един път не се брои, гласи поговорката. Изглежда много германци я възприемат дословно, както показва едно изследване на YouGov за сексуалния им живот. От него научаваме, че всеки трети анкетиран е изневерявал поне веднъж на партньора си. А от всеки петима кръшкачи (както мъже, така и жени) само двама са имали куража да си признаят.

Германците и любовта

Международната агенция за пазарни и социологически проучвания YouGov е анкетирала общо 12 000 души по темите любов, секс, сласт, противозачатъчни средства, порнография. Много от изводите са изключително интересни, а някои от популярните клишета се оказват невалидни. Резултатите са обобщени в богато илюстрирана книга, която излиза днес (6 октомври) под заглавие „Ние, германците, и любовта. Как обичаме. Какво обичаме. Какво ни възбужда”.

Любовта и партньорството играят голяма роля за анкетираните. Бракът все още се цени: 60 на сто го смятат за нещо хубаво. Хората, които живеят в брак, са дори по-доволни от сексуалния си живот, отколкото необвързаните. Да живееш в стабилна партньорска връзка изобщо не е отживелица, показва изследването: 80% от анкетираните твърдят, че имат щастлива връзка. А цели 75% дори казват, че са намерили партньора или партньорката на живота си.

Колкото и изненадващо да звучи: германските мъже се оказват много романтични. Две трети от тях вярват в любовта от пръв поглед. Оказва се освен това, че мъжете се влюбват по-бързо от жените. В същото време допитването оборва клишето, че мъжът се заглежда единствено по дупето и гърдите на жената. Близо 40% от анкетираните мъже твърдят, че най-важно за тях е лицето.

Новият образ на „романтичния германец” се окръгля от отговорите на въпроса за ефекта на любовта върху човека. Половината от анкетираните казват, че когато са влюбени, не могат да мислят за нищо друго. Или поне, че любовта доминира над останалите им мисли.

В германските спални

YouGov наднича и в спалнята на германеца – или поне разпитва какво става там. Оказва се, че средната продължителност на един полов акт е около 15 минути, като половината от мъжете признават, че „понякога” са доста прибързани… В общи линии и жените, и мъжете в Германия са доволни от продължителността на секса си, макар че 35 на сто от жените често не стигат до оргазъм.

Допитването навлиза и в съвсем интимни сфери. Научаваме например, че 82% от германците са имали орален, а 40% – анален секс. 16 на сто са изпробвали и варианта „тройка”. По въпроса за най-предпочитаните секс-пози мненията са разделени. Докато повечето жени предпочитат така наречената „мисионерска поза”, мъжете се радват най-много, когато партньорката им е отгоре.

40830717_403Повечето анкетирани се запознават със своите партньори в истинския живот – на работа, в свободното си време, по купони. Но дигиталното пространство играе все по-голяма роля в сексуалния им живот. В мрежата някои неща са много по-лесни, отколкото в истинския живот. Например да поразкрасиш. Себе си най-вече. 29% от мъжете и 16% от жените дават неверни информации, особено за теглото и възрастта си.

Над една трета от анкетираните твърдят освен това, че с помощта на интернет е станало по-лесно да си намериш партньор. В същото време обаче повече от половината запитани се оплакват, че в мрежата доминира манталитетът: „пробваш и бягаш”. Същото твърдят и цели 68 процента от хомосексуалните хора. Излиза, че когато винаги имаш достъп до потенциални партньори (включително и за секс), ти си по-малко склонен да се обвързваш в трайно партньорство. Независимо от това една четвърт от анкетираните казват, че тъкмо в интернет са намерили траен партньор. Тук жените имат малко повече успех от мъжете – 62 срещу 54 процента. /DW/