Медали за състезателите на Клуб по спортни танци „Блясък” гр. Поморие

Пет състезателни танцови двойки от Клуб по спортни танци „Блясък” гр. Поморие взеха участие в Държавно първенство по спортни танци, провело се на 24, 25 и 26 септември в гр. Ямбол. Надпреварата за призовите места и титлите бе оценявана от световноизвестни имена в спортните танци от Италия, Франция, Германия, Гърция, Израел, Молдова, САЩ и България. Състезателите на клуба спечелиха 3 сребърни и 4 бронзови медала, както и 2 четвърти и 2 пети места.

Във възрастова група Деца мини /до 7 год./ Данаил Стоименов и Крисияна Димитрова спечелиха сребърните медали в две категории – стандартни танци и комбинация, и бронзови медали при латиноамериканските танци. В същата възрастова група Златин Янев и Христина Налбантова спечелиха сребърните мадали в латиноамериканските танци и 2 бронзови медала в стандарт и комбинация.

В една от най-оспорваните категории Юноши младша възраст представители на клуба бяха Петър Тодоров и Магдалена Иванова. Те спечелиха бронзови медали /3 място/ в комбинацията, четвърто място в латиноамериканската и пето в стандартната програма.

В категория Деца 1 /до 9 год./ състезателите на КСТ „Блясък” Пламен Любенов и Елизабет Денкова заеха 4 място, а Калоян Иванов и Калина Маринакиева -5 място в латиноамериканската програма.

Паралелно с Държавното първенство се проведе и Международен турнир Diana cup 2022, на който Златин и Христина спечелиха 2 сребърни медала, а Елизабет и Пламен се класираха пети в отделните категории.

Петър Тодоров и Магдалена Иванова с треньори Диана Мешкова и Веселин Тодоров се състезаваха в категориите Junior 1 International Open La и St, като и на двете се класираха на пето място.

Държавното първенство бе организирано от Министерство на младежта и спорта, Българска федерация на клубовете по спортни танци /БФКСТ/, с подкрепата на Община Ямбол, Община Тунджа и Областна администрация Ямбол. Организатори на Международния турнир Diana cup са Клуб по спортни танци „Тандем” и БФКСТ