“Опера на светилището” през август на “Бегликташ”

Уникалният фестивал “Опера на светилището” на тракийското светилище “Бегликташ”-незабравима емоция и наслада само на 5, 12, 19 и 26 август 2023 г. със световните опери “Самсон и Далила”, “Набуко”, “Кармен” и Трубадур”.
Фестивалът “Опера на светилището” ще се проведе за четвърти път в Държавна опера-Бургас, която си партнира с община Приморско на свещеното тракийско светилище “Бегликташ”. Невероятният естествен декор ще представи едни от най-изпълняваните и обичани оперни заглавия: световният шедьовър от Камий Сен-Санс-“Самсон и Далила”, Вердиевата опера “Набуко” на 12 август, “Кармен” на 19 август и”Трубадур” (на 26 август)-най-обичания световен шедьовър, който ще закрие подобаващо фестивала.
Откриването на “Опера на светилището” ще се проведе на 5 август, 20:30 часа на уникалната сцена на светилището с операта “Самсон и Далила” от френския композитор Камий Сен-Санс. На втората фестивална вечер-12 август, продължаваме с епичната Вердиева опера “Набуко” от Джузепе Верди. На 19 август, събота от 20:30 часа- “Кармен” от Жорж Бизе. Закриването на фестивала ще е на 26 август от 20:30 ч. със световния шедьовър на оперното изкуство-“Трубадур” от Джузепе Верди. Фестивалът ще представи едно истински вълнуващо преживяване с неповторимия актьорски каст, една незабравима емоция, която остава трайна следа в сърцата на посетителите.