Освободиха всички шефове на РИОСВ

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова е уволнила всички 16 директори на регионални инспекции по околна среда и води (РИОСВ) у нас, директорите на трите национални парка Рила, Пирин и Централен Балкан, както и на четирите регионални Басейнови дирекции за управление на водите.

Министърът отговори на журналисти, че основна причина за освобождаване е неефективно изпълнение на проекти по Оперативна програма “Околна среда”, довели до налагането на финансови корекции, забавяне на Плановете за управление на парковете и на плановете за речните басейни.

Освен това в МОСВ били получени и много сигнали и жалби срещу работата на началниците. “Новите назначения ще бъдат прозрачни и след конкурси, условията за които ще бъдат обявени през септември”, каза Михайлова.

Малко преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов алармира, че всички шефове на РИОСВ са сменени. Той нарече това “поголовна смяна” и заяви, че заради безпардонната смяна на кадри се налага свикване на Консултативния съвет по национална сигурност. Kross.bg