Отвратени гербери бягат от Борисов

Видни гербери започват поетапно да прекратяват членството си в партията.

“Ние, членове на Изпълнителната комисия, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори, министри от правителството на ГЕРБ, учредители и членове, разочаровани от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната заявяваме, че започваме поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ и пристъпваме към създаване на нов политически проект, отговарящ на повика на времето”, пишат в писмо до медиите членове на партия ГЕРБ, сред които Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев и Емил Димитров.

„През последните години ПП ГЕРБ беше овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси”, посочват разочарованите гербери.

„В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета-носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта. Стигна се до там, човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да продължава да бъде заместник-председател на ПП ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност. Идеята ГЕРБ беше приватизирана, а ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03.12.2006. Днес тя отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност”, подчертават те. Kross.bg