Отлага се инициативата по засаждане на живи коледни дръвчета

Поради рязкото влошаване на времето и спада в температурите, инициативата по засаждане на живи коледни дръвчета се отлага за идната седмица, съобщават от община Поморие. Всички, които се записаха за участие, са уведомени, но междувременно всеки нов желаещ е добре дошъл да се включи в зеленото мероприятие. Община Поморие ще уведоми своевременно за ден и час, в които ще се състои засаждането при подходящи метеорологични условия.

Повече за инициативата:

Коледно-новогодишните празници са към своя край и Община Поморие отново организира зелената инициатива за засаждане на живи коледни елхи. Дървото е универсален символ – смята се, че то крепи хармонията в света, защото свързва небето и земята. За съжаление, често в първите дни на януари много елхи биват изхвърляни или оставяни да вехнат в домашна среда. Инициативата е насочена към всички, които са украсили живо дръвче в саксия и сега желаят да дадат втори живот на растението, засаждайки го при подходящи условия на открито. Така ще се създадат нови зелени кътове за разговори и отдих, по-хармонична и сплотяваща среда. Гражданите, които желаят да се включат в инициативата, може да заявят участие на телефон: 0882 420046 или имейл: pr@pomorie.bg до 16.01.2024 г. /вторник/.

За максимално прихващане е добре да се запази целостта на кореновата система и растенията внимателно да бъдат прехвърлени от саксията в почвата навън. В определения за засаждане ден служителите на общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” ще бъдат пряко ангажирани с кампанията и ще помогнат на всеки, който изяви желание не само да предостави дръвче, но и лично да го засади.