От ОД на МВР- Бургас съобщават за нов вид измама

От ОД на МВР- Бургас съобщават за нов вид измама:

Във връзка с получени сигнали в ОДМВР Бургас, касаещи закупуването на луксозна козметична стока и невъзможността за връщането й на търговеца, Ви информираме, че за осъществяването на подобна покупка /дори и при големи намаления и видимо изгодни за купувача условия/ е необходимо сериозно обмисляне на ситуацията и внимателно ангажиране с поемането на краткосрочни заеми с цел получаване на стоката. Лекомисленото поведение, провокирано от желанието за сдобиването с луксозния продукт, често пъти води до последващо осъзнаване на реалната ситуация и поетия финансов ангажимент, а оттук и до желание за връщане на стоката и разваляне на сделката. В голям брой от случаите обаче това се оказва невъзможно.

Механизмът за осъществяване на покупките на луксозните козметични продукти е сходен при отделните сигнали : купувачите са участвали в безплатни процедури по диагностика на кожата, следвани от презентация, безплатно тестване на луксозната козметика с цена около 1 500 лв. и времеви промоционален прозорец за закупуването й. В случай, че купувача не разполага със свободни финанси, му се предлагат плащане на разсрочени вноски, чрез изтеглянето на кредит. В тази посока е важно да се отбележи, че ако купувача се поддаде на желанието си и необмислено подпише документи за разсрочен заем, с който да плати цената на луксозната козметична стока, а впоследствие размисли и поиска разваляне на сделката, това не е възможно практически, тъй като договора е подписан доброволно и при ясно упоменати клаузи. Предсрочното му прекратяване обичайно е обвързано с финансови санкции, което поставя купувача в своеобразен капан.

Ето защо неслучайно в навечерието на Коледо-Новогодишните празници ОДМВР Бургас призовава купувачите към по-голямо внимание и обмисляне на продуктовите оферти с луксозни козметични стоки, тъй като границата между приятните и неприятни емоции вследствие поддаването на първични желания и прибързани покупателни действия е изключително тънка!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *