Пожар горя в Южната промишлена зона на Бургас

Пожар горя снощи в Южната промишлена зона на Бургас, край к/с “Меден рудник”. Горяха строителни отпадъци. На място са се отзовали 6 противопожарни екипи. Пожарът е овладян около полунощ, но заради голямото горивно натоварване – стифирани пластмаси и хартии,  гасенето продължава. Все още има малки огнища, затова гасенето ще продължи до обяд.

Направени са тази сутрин измервания по 26 показателя с мобилната станция на РИОСВ.  Завишение е било регистрирано само по показател бензен и то в огнището на пожара. Всички останали стойности са в норма. Все пак мобилната лаборатория на РИОСВ остава на място докато не приключи гасенето на пожара изцяло.

Ето какво предават за пожарния инцидент от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 20.07.т.г. около 17.20 ч. е получено съобщение за пожар в складова база / пункт за изкупуване, подготовка и обработка за рециклиране на вторични суровини и материали/, разположена в южната промишлена зона край ж.к. «Меден Рудник». Констатирано е, че горят множество струпани в двора на базата отпадъци от пластмаса и хартия. На място са изпратени шест противопожарни екипи и 20 огнеборци, които са ограничили разпространението на огъня. Констатирано е, че освен отпадъците, пожара обхванал сгради, оборудване и машини. Причините за възникналия инцидент, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители при Четвърто Районно управление – Бургас.