Поздравителен адрес на областния управител за празника на Бургас

mariq-neykovaЩастлива съм да Ви поздравя по повод големия християнски празник – Никулден и празник на Бургас.

В най-бургаския ден, в деня на покровителя на моретата, на моряците и рибарите, на семейството и рода, бих искала да благодаря на всички, които работят за успехите за града ни, за това Бургас да бъде желано за живеене и професионална реализация място; град – сочен за добър пример; град, който уверено върви по пътя на европейското развитие.

Факт е, че живеем в нелеко и противоречиво време. Време, в което доверието е отстъпило пред дълбоките съмнения, дори и в доказаните добри намерения. Нека заедно променим това. Нека бъдем добрият пример, и вярата в доброто и оптимизма преобладават в дните ни.

Благодаря на всички граждани на Бургас, за тяхната активност при решаване проблемите на морския град, за това че са градивен коректив на местното и държавно управление.

Важно е днес да се върнем към значението от делата на покровителят на Бургас – Св. Николай Чудотворец. През целия си земен път е бил пример на добродетелност, човеколюбие и скромност – символ на силата и добротата.

Нека всички ние също да се водим от тези добродетели!

Нека живеем отговорно с мисъл за днес и утре, с мисъл за следващото поколение!

На моряците и рибарите пожелавам попътен вятър, пълни мрежи и спокойно море!

Поздравявам всички, за които Никулден е професионален празник!

Честито на всички именици и нека светецът, чието име носите, да покровителства Вас и любимите Ви хора!

Честито на всички, които ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин“ на Бургас. Обществото ни разчита на Вашия добър пример!

На всички желая здраве, щастие и благополучие! Нека бъдем добри, човечни един към друг и да не спираме да носим слънцето в себе си.

Нека светецът бди над любимия Бургас!

Честит Никулден!

 

Проф.д.н. Мария Нейкова

         Областен управител на област Бургас