Полицията разкри подробности за жестокото убийство в Бургас

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и окръжният прокурор Георги Чинев разкриха подробности за жестокото убийство, което потресе Бургас в неделя.

Те съобщиха, че Георги Генджов е използвал два ножа, за да извърши убийството. С първият от тях е опитал да пререже гърлото на майка си, но тя е оказала съпротива, което е довелото счупване на ножа. Георги взел друг нож, с който е нанесъл десетки удари в областта на гърба, бъбрека и краката на жената.

След извършване на убийството обвиняемият е съобщил на свой приятел и след това сам се е обадил на телефон 112. Установено е, че Георги е употребявал наркотици от години. Съществуват данни, че е употребявал наркотични вещества и в деня на убийството. Установено е също така, че обвиняемият е бил няколкократно приеман за лечение в Центъра за психично здраве в град Бургас, както само през 2023 година това се е случвало три пъти. По първоначални данни до убийството се е стигнало, тъй като майка му Рада Гешева е настоявала нейният син да се лекува и приема съответните медикаменти. Предстои по досъдебното производство да бъде назначена съдебно-психиатрична и психологична експертиза, която да определи дали той  е бил вменяем по време на извършване на деянието.

Убийството е извършено по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост. То е квалифицирано по чл.116, ал.1, т.3, предл.2, т.6, предл.3 и 4 от НК.

Предстои Окръжна прокуратура-Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража“ по отношение на Г.Г.