Половин килограм марихуана и над 30 гр. метамфетамин са намерени в дома на бургазлия

Над половин килограм марихуана и над 30 гр. метамфетамин са намерени и иззети в резултат на полицейските действия на служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Бургас, които около 13.00 ч. Вчера извършиха претърсване в частен апартамент, разположен в бл. 17 в ж.к. „Зорница“,обитаван от 43 -годишен криминално проявен и осъждан бургазлия.

При извършен личен обиск на мъжа са намерени и иззети четири полиетиленови плика, съдържащи суха зелена тревна маса / марихуана/, а в стая в жилището са открити още наркотици / над 0.500 гр. марихуана и метамфетамин с тегло над 30 грама/. Намерени и иззети са две електронни везни, както и сумата от 14 900 лева.

Извършени са множество процесуално-следствени действия / сред които разпити на свидетели, обиски, разпознаване, разпити пред съдия и др./. Назначени са ДНК, физико-химична и дактилоскопна експертизи.

С прокурорско постановление 43- годишният бургазлия е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 А, ал. 1 от НК, като предстои да бъде задържан за срок до 72 часа. Предстои и изготвяне на искане до Бургаски окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.