Поморие на туристическо изложение в Пекин

Град Поморие ще бъде представен в столицата на Китай – Пекин – град с над 20 млн. жители и над 500 000 туристи от цял свят. Тази мащабна реклама на града ще се осъществи благодарение на приемането на Поморие в Световната федерация на Туристическите градове. От  11 – ти до 14 – ти септември представители на град Поморие ще участват в Заседанието на Съвета на Световната  Федерация  на Туристическите градове (WTCF) и ще бъдат част от втората среща на високо равнище на градовете членoве на Федерацията в Пекин. Срещата ще събере лидерите на някои от стоте най-известни туристически градове, международни туристически организации  и компании, както и експерти в областта на туризма, за да обсъдят развитието на туристическата индустрия, като една от най-големите и нови надежди за икономически напредък  в света.

Световната Федерация  на Туристическите градове (WTCF), първата международна туристическа организация насочена към градовете, е създадена през 14-ти септември 2012г., в Пекин. Председател на съвета на федерацията е кметът на Пекин – Уан Аншун. Изложението на Световните туристически градове, както и други дейности, организирани по време на конференцията, привличат туристи от цял свят и оставят незабравимо впечатление от туристическата култура на участващите градове.

Федерацията, чиито член вече е и Поморие, е създадена, за да извършва международен обмен и сътрудничество, да подпомага своите членове с цел увеличаване на  туристическото предлагане и повишаване качеството на туристическите услуги, както и да изготви план за насърчаване на туристическата индустрия чрез обмен на информация, съчетаващ общите усилия на членовете и водещ към общ просперитет.

Членове на Световната Федерация  на Туристическите градове са 64 града и 13 организации от цял свят, сред които Пекин, Амстердам, Барселона, Брюксел, Берлин, Буенос Айрес, Кайро, Дубай, Дъблин, Единбург, Хонк-Конг, Лос Анджелис, Москва, Женева, Лондон, Виена, Цюрих, Рим, Уелс и Вашингтон. Българските градове членове са: Поморие, София, Пловдив, Велико Търново и Бургас.

Подобно на  миналата година, ще бъде организирано и мащабно туристическо изложение, на една от най-големите и оживени улици в Пекин, където Поморие ще участва със собствен атрактивен щанд, наред с останалите градове членове.

Представители на Поморие ще бъдат заместник-кметът с ресор „Бюджет и финанси” Янчо Илиев и началникът на отдел „Управление на проекти” в Община Поморие – Георги Петков.

Участието на събития от подобен мащаб ще даде невероятна възможност за реклама на града и привличане на още повече туристи и потенциални инвеститори, както и създаване на трайни взаимоотношения, с някой от най-големите и силно развити държави в света.