Посещение на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова

На 27 октомври заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за ценностите и прозрачността, Вера Йоурова ще бъде на посещение в България.

В София тя ще проведе срещи със заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, с министъра на правосъдието Атанас Славов, с председателя на Конституционния съд на Република България Павлина Панова, с председателя на Народното събрание Росен Желязков и членове на парламентарни комисии.

По време на визитата си заместник-председателят Йоурова ще участва в първата годишна среща на Балканския конституционен форум, която събира представители на конституционните юрисдикции на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Румъния, Северна Македония, Турция, Хърватска и Черна гора. Запис от изказването на заместник-председателя ще бъде излъчен към 12:15 ч. от сателитната телевизия EbS.

Вера Йоурова ще разговаря и с представители на гражданското общество, медии и публични институции относно борбата с дезинформацията в Европейския съюз в рамките на инициативата „Българска коалиция срещу дезинформацията“.