Президентът Радев свиква парламента на 21 юли

Народното събрание ще бъде свикано на 21 юли от 9.00  ч.Според президента Румен Радев: “Първо трябва да се сформират парламентарните групи, след това да поканим всички представители на ПГ на консултации, след това да връча първия мандат, такъв е редът и аз няма да го бавя.”

“Очаквам от политиците да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да намерим изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Днес е българската политическа жътва, очакваме политиците да са на висотата на очакванията на хората”, отбеляза президентът.

Поздравявам ИТН в изборната победа, това, което предприеха като отваряне, е всъщност отварянето на вратата към диалог, намиране на консенсус и решение. И предложенията, и утвърждаването на решение служебното правителство да мине към редовно зависи от народните представители и свободната воля на самите министри и най-вече от намирането на консенсус, обединяването около ясни приоритети, добави Радев.

Очевидно днешният модел на здравеопазване не работи. Той води до превръщането на здравеопазването в бизнес, неприемлива уродливост вътре в системата. Не може разликата в заплащането между новопостъпил лекар и шеф на държавна болница да бъде от 50 до 100 пъти, каза още Радев, цитиран от БНР.