При гонка с полицията шофьор блъсна пет автомобила и градски автобус в Бургас

В 19.59 ч. е получено съобщение за инцидент, при който млад мъж с неадекватно поведение се опитвал да издърпа мобилен телефон от момиче в района на пешеходната пътека на бургаските улици “Христо Ботев” и “Македония”. Междувременно е получен нов сигнал за неправилно паркиран върху пешеходната пътека на двете улици тъмен джип в посока ж.п. гара -Бургас, пречещ на движението и създаващ предпоставки за пътно произшествие, съобщават от полицията. Към кръстовището се отправили два полицейски патрула.

Забелязвайки ги, неадекватният мъж се качил в джипа и с висока скорост, неподчинявайки се на полицейските разпореждания, потеглил по булевард “Христо Ботев” в посока ж.п. гара – Бургас. С десен завой джипът преминал през булевард “Иван Вазов”, улица “Спортна”, булевард “Тодор Александров” и местността “Пода” в посока Созопол, блъскайки по пътя си общо пет автомобила и автобус от градския транспорт. От инцидента няма пострадали граждани.

Стигайки до пътен възел Созопол, джипът “Гранд Чероки” преминал през лентата с шипове, поставена от полицейски екип и със спукани гуми продължил да се движи в посока с. Равадиново. Там спрял, блъскайки си в паркиран на улица “Стара планина” лек автомобил, със старозагорска регистрация.
Неадекватният мъж избягал от купето на автомобила и в момента се издирва от полицейските служители.