Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти в Бургаско съобщава пресцентърът на ОД на МВР-Бургас:

На 09.08.т.г. около 06.09 ч. на бургаската улица «Крайезерна» срещу №45, л.а. «Пежо 307», с бургаска регистрация, управляван от 48 годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, се удря в задната част на л.а. «Хюндай Туксон», с прикаченото към него ремарке, паркиран в дясната пътна лента с включени аварийни светлини, но без поставен сигнален триъгълник. От удара съставът от превозни средства се отклонява и удря намиращия се в лявата лента за движение 37- годишен  пешеходец / водач на л.а. «Хюндай»/, който с контузия на десния крак, без опасност за живота, е отведен в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 09.08.т.г. около 08.20 ч. в района между блокове 14 и 80 в ж.к. «Славейков», лек автомобил «Рено Лагуна», с бургаска регистрация, управляван от 58- годишен бургазлия при излизане от паркомясто и извършване на ляв завой за включване в движението, блъска пресичащата пътнато платно 79- годишна пешеходка, която с фрактура на дясната лъчева кост, без опасност за живота, е откарана в УМБАЛ – Бургас.

На 09.08.т.г. около 12.27 ч. на бургаската улица «Димитър Аврамов», до бл. 31 в ж.к. «Изгрев», лек автомобил «Шевролет Нубира», с бургаска регистрация, управляван от 59 -годишен мъж от с. Драчево отнема предимството и блъска пресичащата по пешеходната пътека 32- годишна бургазлийка, която с контузия на лявото коляно и левия лакът, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На 09.08.т.г. около 20.05 ч. по пътя Ахтопол – Царево, км. 16, поради загуба на контрол самостоятелно катастрофира л.а. «Порше 911 Турбо», със софийска регистрация, управляван от 20 -годишен софиянец, който напускайки пътното платно вдясно, се ударил в намиращия се на крайпътна отбивка лек автомобил «Рено Меган Сценик», със софийска регистрация, който след удара, се преобръща на дясната си страна. 20- годишният софиянец с натъртвания и охлузни рани, е откаран в УМБАЛ – Бургас, прегледан и освободен за домашно лечение. По двата автомобила са нанесени значителни материални щети.