Пътни инциденти в Бургаско

За пътните инциденти през вчерашния ден съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 25.05.т.г. около 03.16 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 358+900 / разклона за кв. «Ветрен»/, товарен автомобил «Форд Транзит», с полска регистрация, управляван от 28- годишен грузински гражданин, поради неправилно престрояване в пътния възел, пътувайки от кв. «Ветрен» към автомагистрала «Тракия» в ръкава за София, прави ляв завой и се озовава в лентата за насрещно движение, като допуска ПТП с движещия се от Бургас за София лек автомобил «Хюндай Матрикс», със софийска регистрация, управляван от 68- годишен бургазлия. От ПТП лекия автомобил се преобръща по таван, а микробуса е със скъсан заден мост. Пътният инцидент наложил затварянето на магистралата в посочения участък за четири часа, като е въведен обходен маршрут за София през пътен възел «Ветрен». От ПТП пострадали водачът на л.а. «Хюндай» и неговата 41- годишна спътница, които са прегледани и освободени за домашно лечение със следните диатнози – водачът с «контузия на гръдния кош», а спътничката му – с «фрактура на петия пръст на дясната ръка и охлузна рана на лявата ръка».

На 25.05.т.г. около 08.32 ч. на кръстовището на бургаските улици «Спортна» и «Индустриална» в посока бул. «Иван Вазов», поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно мотоциклет «Пиаджио», с бургаска регистрация, управляван от 39 -годишен бургазлия, който с фрактура на третото ребро и палеца на левия крак, е прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 25.05.т.г. около 18.44 ч. на пътя Айтос – с. Малка поляна, л.а. «БМВ 320 D», с бургаска регистрация, управляван от 56- годишен бургазлия, поради движение с несъобразена скорост, блъска паркиран л.а. «Ауди А 4», с бургаска регистрация, собственост на 41 -годишен айтозлия. От ПТП пострадали водачът на л.а. «БМВ» / получил фрактура на ребро, прегледан и освободен по собствено желание от УМБАЛ – Бургас/ и неговия спътничка и съпруга – 54- годишна жена от Бургас / получила леки наранявания, прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение/.