Пътни инциденти на територията на ОДМВР – Бургас

За пътните инциденти в Бургаско  и за шофиране  след употреба на алкохол  и наркотици, съобщиха от  пресцентъра на ОДМВР – Бургас:

На 06.10.т.г. около 07.35 ч. на кръстовището на бургаските улици «Тодор Александров» и «Спортна» лек автомобил «Дачия Лоджи», с бургаска регистрация, управляван от 49 -годишен созополчанин, поради липса на дистанция блъска намаляващия скоростта пред него за спиране на червен светофар лек автомобил «Форд Фиеста», със софийска регистрация, управляван от 37 годишна бургазлийка. От ПТП пострадало 10 -годишно момиченце, пътуващо на задната седалка в л.а. «Форд», което с контузия на врата, без опасност за живота, е прегледано в УМБАЛ – Бургас и освободено за домашно лечение.

На 06.10.т.г. около 10.10 ч. на ул. «Св.Св. Кирил и Методий» до дом №10 в Обзор л.а. «Фиат Скудо», с варненска регистрация, управляван от 48- годишен мъж от варненското село Попович при движение на заден ход блъска 86 -годишна пешеходка от Обзор, която с фрактура на лявата китка, е откарана в болница «Св. Ана» във Варна.

На 07.10.т.г. около 03.40 ч. в близост до спирката срещу УМБАЛ – Бургас служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 56 -годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.36 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

На 07.10.т.г. около 13.00 ч. на пътя Бургас – Средец, км. 74+800 / в прав участък/, поради внезапно възникнала техническа неизправност / спукана предна лява гума/, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътни дървета и обръщайки се на лявата си страна, товарен автомобил «Ивеко Еврокарго», с бургаска регистрация, управляван от 49 -годишен мъж от старозагорското село Ракитница, който с контузия на корема, е настанен за наблюдение в УМБАЛ – Бургас.

На 07.10.т.г. около 14.10 ч. по общински път между сунгурларските села Бероново – Славянци, км. 2+600, л.а. «ВАЗ 21071», с бургаска регистрация, управляван от 75 -годишен мъж, излизайки от земен път отнема предимството и блъска движещия се по асфалтовия път мотоциклет «Триумф», със сливенска регистрация, управляван от 26- годишен мъж. От ПТП пострадал мотоциклетистът, който със счупване на таза, лявата ръка и вътрешни наранявания, без опасност за живота, е настанен за лечение в сливенската болница.

На 07.10.т.г. около 14.40 ч. в района до х-л «Жасмин» в Слънчев бряг служители от Районно управление – Несебър спрели за полицейска проверка л.а. «Ситроен С 3», с бургаска регистрация, управляван от 40- годишен украински гражданин с разрешение за пребиваване в Несебър, като установили, че същият шофира след употреба на наркотично вещество – канабис. Водачът е задържан за срок до24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

На 07.10.т.г. около 17.00 ч. на входа на бензиностанция «Ромпетрол» на улица «Крайезерна» служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 38- годишен бургазлия, като установили, че същия шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1.48 промила. Водачът е задържан за срок до24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

На 07.10.т.г. около 17.40 ч. на пътя Айтос – Провадия, км. 70.800 м. с посока на движение към Провадия, л.а. «Фолксваген Голф», с добричка регистрация, управляван от 23- годишен мъж от Добрич, поради движение с несъобразена скорост в условията на ляв завой, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в неподвижно препятствие и преобръщайки се на пътното платно. От ПТП пострадали водачът на автомобила / получил охлузни рани по ръката, без опасност за живота, прегледан и освободен за домашно лечение/и неговият 23- годишен спътник от Пловдив / получил охлузни рани на крака, без опасност за живота, прегледан и освободен за домашно лечение/.

На 08.10.т.г. около 10.00 ч. в района на кръстовището на пътя Бургас – Малко Търново и с. Ново Паничарево, по неустановени до момента причини възникнал пътен инцидент между : л.а. «Ауди А 4», с бургаска регистрация, управляван от 54- годишен мъж от карнобатското село Смолник и л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 51- годишен бургазлия. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Ауди А 4», който с фрактура на лявото стъпало, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и напуснал болницата по собствено желание.

На 08.10.т.г. около 16.50 ч. в с. Равнец, служители от бургаската жандармерия спрели за проверка л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 37- годишен мъж от същото село / неправоспособен водач, непритежаващ шофьорска книжка/, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.16 промила. Работата по случая продължава.

На 08.10.т.г. около 17.05 ч. на пътя айтос – Дългопол, км.71 в община Руен, л.а. «Опел Зафира», с бургаска регистрация, управляван от 54- годишен мъж от с. Планиница, поради движение с несъобразена скорост в условията на десен завой, навлиза в насрещното пътно движение и блъска странично правомерно движещия се там л.а. «Пежо 407», със старозагорска регистрация, управляван от 32 -годишен мъж от Казанлък. От ПТП пострадал водачът на л.а. «Пежо 407», който с комоцио, е настанен за лечение в болница «Сърце и мозък».

На 08.10.т.г. около 17.06 ч. на пътя Бургас – с. Звездец, общ. Малко Търново, лек автомобил «Мерцедес А 140», с бургаска регистрация, управляван от 57 -годишна жена от с. Звездец, излизайки от земен път към асфалтирания път с десен завой, отнема предимството и блъска правомерно движещия се  мотоциклет «БМВ К 1300 Р», с варненска регистрация, управляван от 53 -годишен варненец, който с контузия на раменния пояс и мишницата, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 08.10.т.г. около 22.40 ч. на улица «Хан Крум», пред хотел «Котва», служители от Районно управление – Несебър  спрели за проверка лек автомобил «Ауди Q 7“, с русенска регистрация, управляван от 38- годишен молдовски гражданин, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,72 промила. Водачът отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.