Работници блокираха входа на Бургас

Работници от пътно-строителната фирма “Автомагистрали Черно море” АД блокираха входа на Бургас в знак на протест, че не са получили възнагражденията си за последните месеци. Служителите са работили по отсечката “Чирпан – Стара Загора”, която се беше превърнала в истински ад за всички шофьори. Протестът предизвика километрични задръствания, стигащи до Айтос. Протестният митинг започна в 10:30 часа, като предварително е обявен до 14:00 часа

Едновременно с Бургас, протест е организиран и в Русе. За час бе затворено възлово кръстовище по пътя от Русе към Варна. Организаторите на протеста обаче получиха актове от Областно пътно управление в Русе.

Това е трети протест на работниците от шуменската пътно-строителна фирма, които чакат 37 милиона лева от държавната фирма “Автомагистрали” за месеците април и юни.

Кореспонденцията и срещите в МРРБ не са дали чакания резултат.  От регионалното министерство са заявили, че те коректно са изпълнили възложените ремонти дейности, но АПИ е възложила работа за повече пари, отколкото е бюджетът и за тази година.

Преди дни, министър Виолета Комитова посочи, че сключването на договори за ремонтни дейности, без да е осигурен необходимият финансов ресурс, е практика в сектора. За да бъдат платени парите на строителните фирми, които са в същата ситуация, трябва да се актуализира бюджетът.