Световна шампионка по шахмат идва в Бургас

Нургюл Салимова – най-младата шампионка на България за жени за всички времена, пристига в Бургас за участие в Благотворителен шахматен сеанс. Събитието се организира от Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и ще се проведе в събота (26 ноември) от 16 ч. в конферентната зала на хотел България. Каузата на събитието е събирането на средства за изграждане на символ на талантливите деца на града.

Любителите на интелигентната игра ще имат две възможности – да играят срещу световната ни шампионка, като входът с право на игра е 100 лв., или да бъдат гост-наблюдатели, като входът без право на игра е 50 лв. А който няма възможност да се включи в деня на събитието, може да стане спонсор и да подкрепи каузата чрез дарение през онлайн платформата на събитието: https://events.forbgkids.org/

Благотворителната инициатива ще се проведе под егидата и с участието на Димитър Николов, кмет на Община Бургас и със съдействието на хотел България и Digihub, партньори на организаторите.

Инициаторите отправят своята покана към всички граждани и гости на града да се включат в благотворителния сеанс и да се изправят лице в лице с талант от световен ранг.