След серия от ремонти пристанището на Несебър са разпада

Пристанището на Несебър се разпада след последната морска буря и след серия ремонти. За това сигнализират рибарите от района. Защо корабите се изтеглиха оттам и защо се налага да се ремонтира за пореден път.

Христо изкарва прехраната си като рибар вече повече от 50 години. Собственик е на кораб, но се налага да го изтегли от новото северно пристанище в Несебър. Причината – опасява се от нестабилната му конструкция.

За последния ремонт са платени над 7 млн. лева. Още при първата морска буря обаче плаващите понтони и шамандурите са разкъсани, електрическите кутии са счупени и навсякъде висят кабели.

При неговото откриване още, при силен северен вятър, се скъса първата водобранна защита и оттам нататък при всеки по-силен северен, северозападен вятър имаме навлизане на вълните и едно непрестанно притеснение на местите хора. Има един изпълнен европейски проект, който обаче не покрива европейски стандарти за ефективност и безопасност, каза пред BTV Кръстьо Пеев от обществения съвет в Несебър.

От пристанището признават, че има проблем и обещават да го отстранят,цитира Кросс. Предстои разглеждане на щетите и стабилизиране на съоръжението. Дотогава обаче корабите и лодките ще останат на котва по други пристанища.

1 коментар

  1. На първо място, местоположението е с “висок риск”! Това, или не е залегнало в проектирането, или изпълнителя си е затворил очите! И, в двата случая говорим за корупция, за която потърпевши ще са рибарите, и Обществото!
    Ако пак няма виновни, то същите ще продължават да правят бели, които други ще плащат, а те ще се облажват със солидни комисионни.