Студ в следващите дни

През нощта и в неделя с умерен и силен вятър от север ще нахлува по-студен въздух. Валежите ще продължат, значителни по количество в Северна България и планините, а през нощта срещу понеделник – в източните райони. Дъждът навсякъде ще премине в сняг, остават условията за виелици и навявания. Температурите ще се понижат съществено и към 14 часа в по-голямата част от страната ще са около и под 0°.

В понеделник в Източна България ще остане много ветровито, облачно, с валежи от сняг.  За цялата страна в понеделник е обявен жълт код поради ниските температури. Минималните се очаква да бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните – между минус 4°и 1°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала. Единственото изключение от жълтия код е Сливен, оцветен в оранжево поради силен вятър. През деня преваляванията от сняг в Западна България ще спрат, на места и облачността ще се разкъса. Вятърът ще е умерен северозападен, в Източна България – силен северен.

Във вторник и сряда над Западна и Централна България облачността ще намалява, до временно и предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° – минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна. В източните райони ще остане ветровито и предимно облачно, но почти без валежи.