Терен предвиден за парк в Поморие ще се нарича “Генерал Лермонтов”, реши Общински съвет (видео)

111Осмото редовно заседание на Общински съвет – Поморие продължи 40 минути, на което съветниците приеха почти без дебати 25 точки, според предварително обявения проект за дневен ред.

В една от точките съветниците взеха решение за именуване на терен за озеленяване, находящ се в кв. “Малко солено езеро” в гр. Поморие, на името на генерал-майор Александър Михайлович Лермонтов.

Внесеното от кмета предложение е по идея на инициативния комитет за изграждане на паметника на руските войни, загинали за освобождението на гр. Поморие и неговия председател – Теодоси Гуджуков – почетен гражданин на гр. Поморие.

Теренът в кв. „Малко солено езеро“ бе обект на дългогодишен съдебен спор между parkпоморийска фамилия и Община Поморие. В края на миналата година съдебната битка завърши в полза на Общината.

„Този терен ще се превърне в красив общински парк. Извънредната ситуация, в която попаднахме, промени много от плануваните за годината дейности, но имаме добри идеи за там, които при първа възможност ще осъществим“, каза кметът Алексиев.

Към момента, общинският вече терен е почистен от всички натрупани по-рано инертни материали, окосен е и са засадени 16 броя дръвчета от типа Явор и Пауловния.

Пълен запис на заседанието вижте тук!

https://youtu.be/oPAkZZFrgV0