Три къщи горяха за ден в Бургаско, 75-годишен стана жертва на пожар

Три къщи горяха на 28 април в Бургаско, съобщават от ОД на МВР-Бургас. 75-годишен стана жертва на пожар в с.Житосвят:

На 28.04.т.г. около 08.43 ч. в Районно управление – Сунгурларе е получено съобщение за горяща къща в с. Везенково, собственост на 63- годишна жена. Установено е, че инцидентът е предизвикан от самозапалил се комин на печка на твърдо гориво, вследствие на което се подпалила покривната конструкция. Огнените езици обхванали и изпепелили обитаваната от жената едноетажна жилищна постройка заедно с намиращите се в нея вещи. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци.

На 28.04.т.г. около 09.50 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за горящ покрив на къща, разположена в с. Житосвят, собственост на 75- годишен бургазлия. От инцидента изгоряла цялата покривна конструкция и първия етаж с пода на жилището. При извършения оглед в приземния етаж на къщата е открит трупът на бургазлията. Установено е, че смъртта е настъпила вследствие на пожара. Тялото на 75- годишния мъж е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. Няма данни пожара да е умишлен. Причините за инцидента са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Карнобат.

На 28.04.т.г. около 20.34 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за горяща къща на ул. «Алексей Мересев» №28 в града, собственост на 49- годишен мъж от Средец. Пожарът е потушен от три противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Изгорели са около 120 кв.м. дървени постройки, разположени в двора на къщата. По данни на собственика причина за пожара е необезопасена ел. скара. Точната стойност на нанесените от инцидента щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.