Търсят се даровити младежи за безплатно обучение в различни сфери на науката и изкуството

За трета поредна година Фондация “Шанс за децата и природата на  България” и Център за млади таланти обявяват кампания “Шанс за таланта на Бургас” за откриване и развитие на талантливи млади хора на възраст от 14 г. до 20 г. в областта на науката и изкуството. Кампанията отново се осъществява с подкрепата на Община Бургас и медийното партньорство на Дарик Радио.

Пълна информация относно кампанията ще бъде дадена на пресконференция, с участието на заместник-кмета по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики – Йорданка Ананиева и представители на организаторите. Тя ще се състои на 20 септември от 11:00 ч. в Актовата зала на Центъра за млади таланти.

На финалистите от кампанията ще бъде осигурено напълно безплатно целогодишно обучение в единствения европейски сертифициран център за работа с таланти в следните сфери: български език и литература, изобразително изкуство, съвременните лидери, PR и реклама.

Организаторите иниициират за поредна година кампанията поради високата успеваемост при обучението на миналогодишните финалисти по програмата. Младежите доказаха новопридобитите знания и умения чрез множество изяви в национални и международни формати. Всички те се сдобиха и с европейски признати сертификати от съответния проект.

„Щастливи сме, че вече дванадесет години имаме възможността да развиваме дарбите на бургаските деца и да надграждаме техните знания посредством иновативни методи на обучение. Екипът ни се състои от изключителни професионалисти с дългогодишен трудов опит и множество лични постижения и отличени ученици. Важно е да отбележа, че изпреварващите училищното обучение авторски проекти, които предлагаме, не дублират изучаваната материя в учебните заведения, а надстройват знанията.“ – коментира Лилиана Славова, председател на Фондацията, създател на Център за млади таланти, гр. Бургас.

Необходимите документи за участие в кампанията са публикувани тук: http://www.forbgkids.org/350/page.html, а крайният срок за приема им е 30 септември 2023 г. Кандидатури се приемат на имейл: info@forbgkids.org, както и на адрес: гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4 (срещу Община Бургас), ет. 1, ст. 5.