Учениците от СУ „Иван Вазов” за ден поеха управлението в Община Поморие

Учениците от XII А клас от СУ „Иван Вазов“ Поморие станаха част от местната общинска администрация по повод празника на българската община днес – 12 октомври.

Инициативата, популярна като „Ден на отворените врати”, се провежда за поредна година по идея на кмета на община Поморие Иван Алексиев. Именно той, заместник-кметът Янчо Илиев и председателят на Общинския съвет Адам Адамов посрещнаха новото общинско ръководство в заседателната зала и разясниха на присъстващите основните им права и задължения, съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Кметският пост бе поет от Валентина Стаматова, а нейните съученици умело влязоха в ролите на заместник-кметове, директори и експерти и с охота поеха новите си задължения. Отличната подготовка на новите служители пролича бързо. Въпреки първоначалното вълнение и нерешителност, всички се справиха успешно с поставените им задачи.

Беше проведена оперативка и бяха решени редица текущи задачи. Кметът Стаматова лично посети спортната площадка и стадиона, за да осъществи контрол на ремонта им след преминалата буря през Поморие и нанесените им щети. Тя лично одобри и подписа предложението за закупуване на нови фитнес уреди за новообособената фитнес зала в СУ „Иван Вазов” – гр. Поморие. Друга важна задача, представена на вниманието на новия кмет, бе осигуряване на подходяща зала с необходимите технически средства за провеждане на безплатни подготвителни курсове по математика и информатика за ученици. За целта бе потърсена подкрепата на НЧ „Светлина 1939“ – Поморие.

Новите служители на Общината лично инспектираха ремонта на тротоара пред ДГ „Детелина“, както и работата на сметосъбиращата фирма, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.