Ученици от Каблешково гостуваха в РУ-Поморие

Във връзка с предстоящия първи учебен ден и стартиралата акция “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” 40 ученици, посещаващи читалище “Атанас Манчев-1920” в гр. Каблешково  гостуваха на служителите от РУ-Поморие.

Малчуганите пресичаха в реални условия пешеходни пътеки, изпробваха полицейско оборудване, качиха се в полицейски автомобили и мотоциклети. Изнесена им бе беседа на тема “Пътна безопасност” от инспектор “Пътен контрол” Георги Димитров, като децата получиха ценни съвети за това как да се придвижват безопасно в градска среда пеша и по време на управление на велосипед и превозване в автомобил,какви действия трябва да се предприемат, ако са участници в ПТП и как да подават коректно сигнал на спешен телефон 112.

Жив интерес малките гости проявиха към снетите им пръстови отпечатъци от експертите на РУ-Поморие и положени върху раздадените им информационни брошури по “Пътна безопасност”.

На децата е обърнато особено внимание от инспектор “Детска педагогическа стая” Анелия Гочева за вредите, които се нанасят от употребата на алкохол и наркотични вещества. Всички деца бяха единодушни в желанието си да не правят пакости, за да не попадат в показаните им помещения за задържане на лица.

Обещаха и да бъдат спирачка на родителите си, сядащи зад волана, за да не се стигне до тежки пътни инциденти, следи от които могат да се видят в двора на РУ Поморие, където се намират част от автомобилите – участници в катастрофи.