Цацаров обеща още обвинения по скандала с подслушванията

Обвинител номер едно Сотир Цацаров ще назначи експертиза, която трябва да установи дали изтритите записи, които станаха известни от сигнала за незаконно подслушване в МВР, могат да бъдат възстановени. Той обаче не пожела да се ангажира в какви срокове може да се очакват резултатите от експертизата, предаде КРОСС.

За пореден път главният прокурор обясни, че политиците са в условия на предизборна борба, а хората очакват от прокуратурата да си свърши работата по сигнала, изнесен от лидера на БСП Сергей Станишев за незаконното подслушване под ръководството на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Това, което прокуратурата ще направи, е да препоръча незабавното създаване на правила, дори и с временна заповед, дори временни правила, но незабавно създаване на правила там, където такива правила няма, каза той и добави, че никога не се е съмнявал в политическата употреба на този случай, „но ако сме със страха и със знанието, че това, което правим ще бъде политическо употребено, това означава да не правим нищо. Какво искате,  да чакаме три години, една година, следващият главен прокурор или, попита той.

Цацаров отхвърли критиките за удобното и половинчато обявяване на резултатите сега в разгара на предизборната кампания и за пореден път потвърди: Дотук повдигнатите обвинения не са всичките. Ще се продължи нагоре.

Главният прокурор обаче не пожела да каже дали обвиненията ще стигнат и до бившия вътрешен министър Цветанов.